Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 25 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

A treia limbă străină, cerința de bază pentru a lucra în străinătate

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 25 Februarie, 2014 | Nr. accesari stire 593 ori | Comentarii stire 0 comentarii

A treia limbă străină, cerința de bază pentru a lucra în străinătate

A stăpâni a treia limbă străină a devenit o cerință de bază pentru a avea acces la un loc de muncă calificat în străinătate, iar candidații cunoscători de mai multe limbi străine sunt căutați mai ales în profesii tehnice, finanțe și bănci, posturi de conducere în cabinete de avocatură, vânzări și marketing, informează online ziarul La Razon.

Sunt principalele concluzii ale raportului intitulat "Limbile cele mai cerute în domeniul muncii din străinătate', realizat de agenția de head hunting Randstad, care a evidențiat că cerința cunoașterii altor limbi neconvenționale își face loc cu tot mai multă forță și presupune unul din factorii cei mai atractivi în momentul angajării unui profesionist.

"Cu cât este mai mare calificarea, cu atât este mai mare cerința cunoașterii mai multor limbi străine', comentează Randstad, potrivit căreia cunoașterea unei a doua limbi străine este o cerință cuprinsă în 58 % din ofertele adresate noilor absolvenți, în 65 % din ofertele pentru posturile de conducere intermediare și în 100 % pentru posturile de conducere la vârf.

Limba engleză este cea mai solicitată limbă în rândul candidaților care vizează un post în străinătate, urmată de germana și franceza. Potrivit Randstad, a stăpâni engleza și germana este o cerință de bază pentru inginerii mecanici și electroniști, pentru posturile din finanțe, directorii de vânzări și marketing și în telecomunicații.

O pondere importantă are și limba franceză în domeniul sănătății, iar portugheza în inginerie, având în vedere creșterea cererii de profesioniști din partea Braziliei în perspectiva Campionatului Mondial de Fotbal din 2014 și a Jocurilor Olimpice din 2016.

Se evidențiază de asemenea că limbi precum chineza, japoneza, araba și chiar rusa sunt considerate limbi neconvenționale de 'interes în creștere', ca urmare a deschiderii unor piețe necunoscute până nu demult de companiile spaniole.

Randstad a reamintit că, potrivit unui studiu recent publicat de oficiul de statistică Eurostat, Spania este a treia țară din Uniunea Europeană cu o populație de adulți cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani care au declarat că vorbesc cel mult o limbă străină (este depășită doar de Ungaria și Bulgaria).

Concret, procentul spaniolilor care cunosc o altă limbă este de 51 %, o valoare care o plasează sub media comunitară (66 %). Luxemburgul (99 %) este țara cu cel mai mare procent de adulți cunoscători ai unei limbi străine, urmat de Lituania (97 %), Letonia (95 %) și Danemarca (94 %).share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa