Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Vrei să te angajezi la Google? Cele cinci intrebări la care trebuie să raspunzi

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 26 Februarie, 2014 | Nr. accesari stire 665 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Vrei să te angajezi la Google? Cele cinci intrebări la care trebuie să raspunzi

Beneficiile de care se bucura angajatii Google: mese, tunsori, biciclete, masini si, vinerea, chiar bere si vin, toate gratuite, sunt legendare.

Insa nu este usor sa faci parte din echipa. Rigurozitatea interviurilor de angajare la gigantul american este, de asemenea, legendara. Pe langa cerintele profesionale ridicate, Google vrea ca angajatii sai sa aiba anumite calitati.

Acestea au fost enuntate de seful departamentului de Resurse Umane al companiei, Laszlo Bock, intr-un interviu acordat New York Times si structurate de The Guardian sub forma a cinci intrebari pe care cei care isi doresc sa lucreze la Google ar trebui sa si le adrezese inainte de a-si depune candidatura.

Ai un IQ mai mare de 130?

Cel mai prost raspuns posibil este "da". Bock cauta in mod special "umilinta intelectuala", fara de care considera ca oamenii nu pot invata.

Cei care au fost isteti toata viata lor comit adesea "o eroare de atribuire fundamenatala: daca se intampla ceva bun, se datoreaza faptului ca sunt un geniu. Daca se intampla ceva rau, este din cauza faptului ca cineva este un idiot". Efectuarea testelor IQ si memorarea scorului sugereaza exact combinatia gresita de grandoare si insecuritate.

Ce ar trebui sa servim la cina in aceasta seara?

Nu spune "nu imi pasa", "ma multumesc cu orice" sau "tie ce ti-ar placea?". Daca iti este solicitata opinia in privinta cinei, trebuie sa te implici. Acesta este calitatea pe care Google o cauta: disponibilitatea de a prelua responsabilitatea atunci cand este nevoie.

De ce ai ales sa citesti ultimele cinci articole?

"Nu stiu" nu este un raspuns bun. Primul criteriu al lui Bock este un tip de inteligenta pe care el il numeste "abilitatea de a invata", definita ca fiind capacitatea de a prinde din zbor, de a compila diferite bucati de informatie. Va fi un mare minus la interviul cu Google daca te pierzi atunci cand iti este adresata o astfel de intrebare.

Esti incompetent si lenes?

Da? Excelent. Bock cauta oameni cu simtul asumarii, dar suficient de "umili" incat sa faca doar ceea ce pot face in mod util, sa se retraga si sa adere la ideile mai bune ale altora. "Scopul final trebuie sa fie ce putem face impreuna pentru a rezolva problema"

Tii bilantul lucrurilor foarte bine facute?

Acesta este un dezastru. Atunci cand se confrunta cu o problema, "expertul va spune: 'Am vazut asta de 100 de ori inainte, uite ce trebuie sa facem'". De cele mai multe ori, si un novice istet va reusi sa rezolve aceeasi problema. Daca uneori vor da gres, aceasta va fi o ocazie pentru a veni cu o solutie complet noua, ceea ce este extrem de valoros.

"Vedem oameni care nu au fost la scoala, dar reusesc in viata - sunt persoane exceptionale. Si ar trebui sa facem totul pentru gasi acesti oameni", a afirmat Bock in interviul pentru New York Times.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa