Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 24 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

UVVG a demarat proiectul „Împreună fără frontiere împotriva cancerului mamar”

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 05 Martie, 2014 | Nr. accesari stire 813 ori | Comentarii stire 0 comentarii

UVVG a demarat proiectul „Împreună fără frontiere împotriva cancerului mamar”

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a organizat, în data de 05.03.2014, în Piața „Avram Iancu”, în colaborare cu localitățile din Ungaria - Hódmezövásarhely și  Szentes, o acțiune de prevenție a cancerului mamar. La manifestare au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, reprezentante ale societății civile dintre care le amintim pe Lucia Seculici și Eli Lăslean, elevi din învățământul primar și gimanzial.  

Proiectul este intitulat „Dezvoltarea infrastructurii pentru screening mamografic regulat în Hódmezövásarhely, Szentes și Arad” (HURO/1101/189/2.4.1) și este implementat PRIN Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, care este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de cofinanțarea națională a celor două state membre participante în program, Ungaria și România, cu o valoare de 400.000 euro.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat că: „Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” este partener principal în proiectul HURO „Împreună fără frontiere împotriva cancerului mamar”. Este un proiect de dezvoltare a infrastructurii de screening a cancerului mamar. Dorim ca, în această zonă a Europei, să putem depista cancerul mamar în timp util pentru a mai putea face ceva pentru vindecarea acestei maladii. Am primit deja o parte din aparatură și am localizat un centru pe strada Cocorilor, care va fi amenajat, prin investiții realizate de Universitatea noastră. La acest proiect se adaugă altul pe care îl realizăm tot cu partenerii maghiari din Szeged, cu o valoare de aproape 2 milioane de euro. Astfel, ne înscriem în preocupările cadrelor didactice și a specialiștilor din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” în combaterea acestor boli care încă fac ravagii enorme, atât pe glob cât și în această parte a țării, unde frecvența este ridicată”.

Lect. univ. dr. Dr. Csaba Székely, din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG, manager de proiect, a subliniat: „Ne-am exprimat solidaritatea față de lupta împotriva acestui flagel, care este cancerul mamar. Acesta reprezintă o problemă de sănătate publică în rândul populației feminine. Euro-regiunea noastră are o incidență crescută a cancerului mamar. În cadrul proiectului, va fi amenajat un centru de diagnostic precoce a cancerului mamar, în incinta unei clădiri a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, unde vom achiziționa aparatură medicală performantă la nivel european și mondial cu care vom avea posibilitatea de a depista cancerul mamar în faze incipiente, curabile, cu scopul de scădea mortalitatea.”

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa