Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

UVVG-Ziua Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 25 Martie, 2014 | Nr. accesari stire 950 ori | Comentarii stire 0 comentarii

UVVG-Ziua Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport

UVVG, o universitate puternică ancorată în spaţiul dezvoltării învăţământului superior

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a organizat vineri, 21.03.2014, Ziua Facultăţii, acţiune iniţiată de către d-na Rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci.

Manifestările s-au bucurat de prezenţa d-nei Rector, Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. Spânu, inspector şcolar adjunct al IŞJ Arad, d-na. Alexandrina Huszarik, directorul Casei Corpului Didactic Arad, d-na. conferenţiar univ. dr. Mariana Marinescu de la Universitatea din Oradea, dl. prof. univ. dr. Kramer Mihai care a fost prodecan al facultăţii, un om şi un cadru didactic deosebit, iubit de studenţi, de masteranzi şi de toţi colegii care am lucrat alături de dânsul, fiind un adevărat exemplu pentru mica comunitate a facultăţii noastre, reprezentanţi ai liceelor din municipiul şi judeţul Arad - profesor Eugenia Groşan, director al Colegiului Naţional „Elena Ghiba Borta”, dl. profesor Sorin Haiduc, directorul Liceului Pedagogic, dl. profesor Tică Orădan, director adjunct la Liceul „Aurel Vlaicu”, studenţi, masteranzi, absolvenţi ALUMNI – UVVG.

Prof. univ. dr. Teodor Pătrăuţă, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport a declarat: „Aş vrea să remarc un lucru mai deosebit faţă de ediţia precedentă şi anume acela că avem între noi trei masteranzi care ne onorează cu prezenţa în universitate precum şi la această manifestare, masteranzi care sunt la Management educaţional, ei provenind din Republica Moldova. Dorim să întărim şi pe mai departe sfera colaborărilor cu universităţi din Republica Moldova prin schimbul de studenţi, de informaţii, de programe, care să conducă la dezvoltarea învăţământului superior din cele două ţări. Doresc să salut cu mult drag şi cu multă stimă toate personalităţile prezente astăzi aici, spunându-vă că suntem şi noi alături de dumneavoastră în tot ceea ce faceţi în aşa fel încât să putem să spunem că Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport este o facultate ancorată deplin în viaţa universităţii noastre, ca de altfel şi în viaţa socială a municipiului, o facultate care şi-a câştigat deja un renume prin pregătirea de înaltă calitate care se realizează în cadrul programelor pe care le avem, atât la nivel de licenţă cât şi la nivel masteral. Doresc să amintesc şi cele trei programe masterale – Psihologie clinică şi psihoterapie, cel de Management educaţional şi cel al Managementului organizaţiilor sportive, dorindu-ne să înfiinţăm şi altele, deziderat care apare şi în revista „Viaţa studenţească”, coordonată de dl. Daniel Albu, căruia îi mulţumesc pe această cale. În mod special aş dori să salut prezenţa echipei de baschet a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”, împreună cu preşedintele ei, dl. Marcel Urban, o echipă care onorează nu numai municipiul Arad ci şi ţara noastră în confruntările internaţionale la care a luat şi va mai lua parte, fapt pentru care în numele colegilor mei de la facultate vă felicit şi  vă doresc şi pe mai departe numai succese şi împliniri”

Prof. univ. dr. Teodor Pătrăuţă, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat că, spre deosebire de anul precedent, în acest an a crescut atât numărul de activităţi organizate de Facultate pe întreaga perioadă a manifestărilor, cât şi numărul participanţilor - studenţi, masteranzi, cadre didactice, dar şi a elevilor din liceele municipiului Arad. „Am avut cinci work-shopuri, pe toate compartimentele şi departamentele pe care le avem, precum „Unitate şi diversitate în educaţie”, ediţia a II-a. Pe terenurile facultăţii, a avut loc “Cupa Facultăţii” la volei, fotbal, tenis. În cadrul manifestărilor s-a desfăşurat şi workshop-ul „Vocaţie şi credinţă”, ediţia a II-a, la care au participat studenţii facultăţii, dar şi elevi din liceele din municipiul şi judeţul Arad; Workshop-ul „Sportul arădean – Prezent şi perspective”, a avut ca invitaţi speciali reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al judeţului Arad, Liceul Sportiv Arad, dar şi Cluburi Sportive arădene. la workshop-ul „Iubirea în psihologie şi artă”, au participat elevi de la Liceul de Artă ,,Sabin Drăgoi”Arad. În desfăşurarea evenimentelor a avut loc şi workshop-ul „Activităţi şi perspective în didactica biologiei”, ediţia a II-a, la care au participat studenţi, masteranzi, dar şi profesori de specialitate din Universitate şi şcolile din municipiul şi judeţul Arad, iar workshop-ul naţional „Asistenţa socială în comunitatea arădeană”, care a reunit invitaţi speciali din cadrul DGASPC Arad, DPAC Arad, ONG- uri partenere, dar şi consilieri locali, studenţi, masteranzi, elevi şi cadre didactice, a fost o acţiune deosebit de importantă”.

Amintim şi lansarea de carte a autorilor Pătrăuţă Teodor, Bulboacă Sorin, Gagea Eugen, Faur Florica, Toderici Ovidiu, Şarlă Călin Gabriel, precum şi întrecerile sportive de pe Stadionul „Gloria” UVVG Arad a găzduit “Cupa Facultăţii”, la care au participat studenţi, masteranzi, elevi şi cadre didactice.

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar al judeţului Arad, Mihai Spânu, inspectorul şcolar general adjunct, a declarat: „În numele colegilor de la Inspectoratul Şcolar al judeţului Arad, aş vrea să vă mulţumesc pentru invitaţia făcută şi să vă spun că ne bucurăm să fim parte din această frumoasă sărbătoare a dumneavoastră. De pe rândurile băncilor acestor Facultăţi provin foarte mulţi dintre actualii şi viitorii profesori de psihologie, sport sau educatoare şi învăţători. De asemenea, avem o foarte bună colaborare prin Departamentul de pregătire a personalului didactic de la Universitatea dumneavoastră prin care foarte multe cadre didactice din municipiul şi judeţul Arad, şi nu numai, îşi perfecţionează cariera didactică şi îşi onorează gradele didactice”.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a precizat: „Împreună cu conducerea Universităţii de vest „Vasile Goldiş” şi a Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Educaţie Fizică şi Sport, cu dl. decan prof. univ. dr. Teodor Pătruţă, cu cadrele didactice şi cu studenţii, am organizat această acţiune prin care am dorit să arătăm activitatea Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Educaţie Fizică şi Sport. Ne-am bucurat de o prezenţă numeroasă a tinerilor, mă bucur că sunt foarte activi şi le urez mult succes în continuare”.

Întrebat despre vizita ministrului Mihnea Costoiu la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Teodor Pătrăuţă a declarat:Este un eveniment deosebit pentru întreaga comunitate a universităţii noastre, un eveniment plăcut şi totodată neaşteptat, dar binevenit, pentru că a luat contact cu ceea ce se întâmplă în universitatea noastră, atât cu realizările pe care le avem în planul cercetării şi nu numai cât şi cu baza materială de execepţie pe care noi o avem. Eu cred că universitatea noastră, care se află în preajma aniversării a 25 de ani de existenţă, este o universitate puternică, adânc ancorată în spaţiul dezvoltării învăţământului superior, atât naţional cât şi european”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
ACUMA LA TV 10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa