Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

OMS România: În România există o scădere a numărului de copii vaccinați

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 29 Aprilie, 2014 | Nr. accesari stire 707 ori | Comentarii stire 0 comentarii

OMS România: În România există o scădere a numărului de copii vaccinați

Rata de vaccinare a copiilor în România este în scădere, a declarat luni reprezentantul OMS în România Victor Olsavszky cu prilejul unei dezbateri.

"În ultimii 10 ani rata de vaccinare a copiilor are o tendință descrescătoare mai ales în țările dezvoltate din cauza unui refuz al părinților de a-și vaccina copiii. În România rata de vaccinare a copiilor este în scădere. Un vaccin nu se lasă pe piață dacă are mai mult de 1% reacții adverse. Este foarte interesant ce se întâmplă pe continentul american unde au reușit să elimine rujeola și rubeola. Acolo rata de vaccinare este foarte mare. Rata vaccinării în România a fost inițial de 95%, acum a scăzut înspre 92%, iar pe unele vaccinuri avem 85%. Prin comparație, putem spune că și în Franța pe unele vaccinuri este sub 85%. La noi au fost scăderi pentru rujeolă, rubeolă, de aceea au apărut și epidemii. Ultima importantă a fost în 2012, atât rujeolă cât și rubeolă. 103 cazuri de femei gravide cu rubeolă a avut România", a spus oficialul.

Potrivit reprezentantului OMS, vaccinul pneumococic face parte din recomandările OMS pentru a fi introdus în schema națională întrucât cu ajutorul acestuia se evită o serie de complicații și pneumonii.

"Bolile respiratorii la copii sunt principalele cauze de deces. Vaccinul este făcut în aproape toate țările UE, aproape în 60% dintre țările membre OMS. Cea mai bună metodă este de a preveni și dacă ai un vaccin la dispoziție de ce să nu previi. Tocmai din motivul că vaccinul este scump recomandarea este să fie pus în calendarul de vaccinare", a mai spus reprezentantul OMS.

Vaccinarea anti HPV pe care Ministerul Sănătății a inclus-o la opționale, face parte din recomandările OMS de fi introdusă în schema de vaccinare, potrivit lui Olsavszky.

"A fost găsit virus de poliomielită circulând liber în zonele de conflict. Trebuie menținută o rată de vaccinare foarte bună, asta înseamnă peste 95%. În acest moment suntem într-o situație de mare alertă. Existând refugiați și populație care migrează există riscul ca să se transmită la o serie de copii nevaccinați care au scăpat dintr-un motiv sau altul", a spus Olsavszky, referindu-se la poliomielită.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa