Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 04 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, vicepreşedinte FEDE, a participat la Adunarea Generală a Federaţiei Europene a Şcolilor la Valladolid, Spania

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 05 Mai, 2014 | Nr. accesari stire 567 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, vicepreşedinte FEDE, a participat la Adunarea Generală a Federaţiei Europene a Şcolilor la Valladolid, Spania

O delegaţie condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedinte al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, vicepreşedinte FEDE, a participat, în perioada 24-27 aprilie, la Valladolid (Spania), la Adunarea Generală a Federaţiei Europene a Şcolilor (FEDE), organizaţie cu statut participativ pe lângă Consiliul Europei.

Lucrările Adunării Generale au fost prezidate de către prof. dr. Edouard Jagodnik, preşedintele FEDE şi au debutat cu întrunirea membrilor Consiliului Federaţiei în cadrul căreia au fost prezentate noile şcoli şi universităţi, care au primit statutul de instituţii membre ale aceastei prestigioase organizaţii.

În cadrul Adunări Generale, delegaţia Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a participat la lucrările Conferinţei publice cu titlul «Profilul tip al profesorului secolului 21 în context european», care s-a desfăşurat cu participarea D. Juan Jose Mateos Otero, membru al Consiliului Educativ al regiunii autonome Castilla y Leon şi care a vorbit despre competenţele regionale în materie de educaţie în cadrul sistemului administrativ descentralizat din Spania. Intervenţii în cadrul Conferinţei au avut şi Enrique Baron Crespo, preşedinte al Parlamentului European între anii 1989 şi 1992 şi d-na deputat Iraxte Garcia Perez, care s-au referit la democraţie şi meseria de profesor în contextul european.

Dezbaterile s-au încheiat cu o vizită oficială în cadrul primăriei Valladolid, unde participanţii au fost întâmpinaţi de către primarul oraşului, Javier Leon de la Riva. Cu această ocazie, a fost acordat premiului „Simone Veil”, care recompensează, în fiecare an, studentul care a obţinut cele mai bune rezultate la modulul - Cultură şi Cetăţenie europeană, din cadrul examenelor FEDE.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, vicepreşedinte FEDE, a subliniat: „ A fost o întâlnire extrem de fructuoasă, la care au participat reprezentaţi a peste 600 de şcoli şi universităţi aderente la FEDE din 30 de ţări. Lucrările s-au desfăşurat în oraşul Valladolid din Spania, care este oraşul lui Cervantes şi a lui Cristofor Columb, unde s-a dezbătut o temă interesantă – „Reforma administrativă în ţările europene şi influenţa ei asupra educaţiei”, care a fost susţinută de către reprezentaţi ai Parlamentului European. S-au luat o serie de hotărâri privind introducerea platformei e-learning şi MOOC - platformă care este creată să stimuleze învăţământul la distanţă, creşterea calităţii învăţământului privat, prin extinderea acestuia în diferite ţări dintre care şi China, dar şi stimularea dotărilor, care se realizează la nivelul învăţământului privat, prin abordarea unor proiecte specifice. Reuniunea a avut o importanţă deosebită prin faptul că s-au implicat personalităţi ale vieţii publice şi ale Parlamentului European, iar rezultatele le vom vedea peste un an, la Lausanne, unde va avea loc o nouă întrunire a Adunării Generale a FEDE. Manifestările au continuat Primăria Salamanca, unde a avut loc întâlnirea cu Consiliul Asociaţiei Autonome sub aspectul cooperării cu autorităţile locale din această provincie, după care am vizitat Universitatea din Salamanca, care este înfiinţată în anul 1241 printre primele universităţi din Europa şi Universitatea Particulară Pontificală (1527), clădiri de patrimoniu internaţional din Salamanca, oraş aflat sub jurisdicţia UNESCO şi al Centrului Cultural Internaţional”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa