Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

GREVĂ japoneză la Poşta Română: Aproximativ 20.000 de angajaţi poartă banderole pe braţe

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 13 Mai, 2014 | Nr. accesari stire 634 ori | Comentarii stire 0 comentarii

GREVĂ japoneză la Poşta Română: Aproximativ 20.000 de angajaţi poartă banderole pe braţe

Aproximativ 20.000 de angajaţi din Poşta Română sunt marţi în grevă japoneză, liderii sindicali ameninţând că dacă cererile angajaţilor nu vor fi soluţionate nici după acest protest, vor intra în greva foamei, din această săptămână.

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că aproximativ 20.000 de lucrători ai Poştei Române din toată ţara vor purta marţi, în timpul programului de lucru, banderole prinse pe braţe, pentru a transmite în acest fel autorităţilor că acţiunile sindicale continuă şi că mitingul de la Bucureşti nu a încheiat aceste demersuri.

Sindicaliştii cer demiterea directorului general al Poştei Române, Ion Smeeianu, a directorului executiv Rosita Alexe şi a oamenilor aduşi de aceştia. Totodată, sindicaliştii solicită creşterea salariilor cu 20 la sută, plata orelor suplimentare, asigurarea de consumabile, achiziţionarea de uniforme şi genţi poştale, precum şi angajarea de personal pe locurile vacante.

Liderul sindical a precizat că în cursul acestei săptămâni ar urma ca, împreună cu alţi membri din birourile executive judeţene, să intre în greva foamei.

"Facem demersuri ca greva foamei să înceapă în această săptămână. În prima zi voi intra eu şi alţi cinci-şase membri sindicali, urmând ca în cea de a doua zi să se alăture cel puţin 40 de membri din birourile executive şi, în a treia zi, probabil că vom fi 80-100 de reprezentanţi în greva foamei ", a spus Matei Brătianu, precizând că greva foamei va avea loc la Bucureşti.

Peste 2.500 de sindicalişti din Poşta Română din toată ţara au protestat, duminică, la sediul Guvernului. Sindicaliştii au cerut demiterea directorului general al Poştei Române, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv Rosita Alexe, ei anunţând că dacă cei doi nu vor fi demişi, liderii de sindicat vor intra în greva foamei.

Angajaţii Poştei Române spun că au salarii extrem de mici, în condiţiile în care conducerea companiei încasează sume de ordinul miilor de euro, fiind dat ca exemplu directorul Ion Smeeianu care, potrivit sindicaliştilor, câştigă 11.000 de euro pe lună. De altfel, mai mulţi angajaţi ai Poştei au venit la protest cu fluturaşul de salariu în care arătau că, pentru şase ore de muncă pe zi, au primit lunar salarii cuprinse între 224 de lei şi 331 de lei.

Ei s-au plâns şi că, pe lângă faptul că primesc foarte puţin, muncesc foarte mult, în contextul în care Poşta Română are în acest moment 1.500 de posturi vacante care sunt "îngheţate" de conducere pentru reducerea costurilor.

Poştaşii au început protestele în 7 mai, când au pichetat sediul cental al Poştei Române şi sediile prefecturilor.

După greva japoneză de marţi, poştaşii vor ieşi din nou în stradă joi, când vor picheta, de ora 10.00, sediile oficiilor judeţene de Poştă şi sediul Poştei Române din Capitală.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa