Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 04 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Tinerii din România salută adoptarea legii voluntariatului

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 29 Mai, 2014 | Nr. accesari stire 858 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Tinerii din România salută adoptarea legii voluntariatului

Asociația Tinerilor pentru România salută legea adoptată astăzi în Parlamentul României, conform căreia activitatea de voluntariat va fi recunoscută ca experiență profesională.

Contractul de voluntariat reprezintă convenția încheiată între un tânăr voluntar și un ONG sau altă instituție, în temeiul careia prima parte se obligă să presteze o activitate de interes public, fără a fi remunerată, iar cea de-a doua se obligă să ofere o activitate adecvată solicitării sau pregătirii voluntarului. De asemenea, organizația gazdă va elibera voluntarului un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate, iar activitatea întreprinsă va fi recunoscută ca experiență profesională.

“Ceea ce a făcut astăzi Parlamentul este un act de normalitate. În țările occidentale un asemenea act normativ se aplică de foarte mulți ani, iar tinerii nu au întâmpinat dificultăți la angajare din cauza lipsei experienței. Un tânăr, după absolvire sau chiar în timpul anilor de studii, este normal să înceapă de undeva, iar voluntariatul reprezintă primul și cel mai important pas pentru dezvoltarea lui profesională”, afirmă drd. Tănase Tasențe, vicepreședintele și purtătorul de cuvânt al Asociației Tinerilor pentru România.

“Am așteptat de ani de zile o astfel de lege. Le mulțumim parlamentarilor că au răspuns, în sfârșit, cererilor noastre repetate. Era indispensabilă o astfel de lege deoarece tinerii erau discriminați la angajare. Experiența nu o câștigi numai atunci când ești remunerat pentru munca prestată, ci și pentru voluntariat”, declară Cristian Tănase, președintele Asociației Tinerilor pentru România.

Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social,economic şi educational, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

           

Transmite,

Drd. Tănase Tasenţe

Vicepreşedinte

PR Managershare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
ACUMA LA TV 15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa