Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Specialiști internaționali în domeniul biomedical își prezintă cercetările științifice la cea de-a XX-a ediţie a Şcolii de vară francofone „Jean Montreuil” organizată de UVVG

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 04 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 487 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Specialiști internaționali în domeniul biomedical își prezintă cercetările științifice la cea de-a XX-a ediţie a Şcolii de vară francofone „Jean Montreuil” organizată de UVVG

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a subliniat, în debutul celei de-a doua zi a Şcolii de vară francofone „Jean Montreuil” - « PATOLOGIE ŞI FARMACOLOGIE MOLECULARĂ. BIOTECHNOLOGII », organizată de Universitatea de Vest „Vasile  Goldiş” din Arad, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice din Bucureşti și Societatea de Biologie, în perioada 2-7 iunie 2014, în colaborare cu Université Lille Nord de France, Université de Nantes, Universite Paris Sud şi Université Libre de Bruxelles, că Școala de vară francofonă din acest an este dedicată profesorului Jean Montreuil.

„Este un simpozion pe care îl dedicăm profesorului Jean Montreuil, personalitate cunoscută a vieții științifice europene, care a introdus experimentul farmaceutic în predarea farmacologiei, un ilustru reprezentat al școlii de microbiologie din cadrul Universității din Lille, acolo unde s-au făcut descoperiri epocale. Profesorul emerit Jean Montreuil, iniţiatorul Școlii de vară francofone, şi-a consacrat ultimii 20 de ani ai vieţii dezvoltării învăţământului superior şi cercetării din România şi a organizat, începând din anul 2005, Şcoala de vară la Universitatea noastră. Odată cu decesul Acad. Prof. Jean Montreuil, în ultima zi de cursuri a celei de-a 16-a ediţii a şcolii de la Arad, Conducerea Universităţii „Vasile Goldiş” a hotărât ca Şcoala de vară, care a cunoscut un succes important internaţional, să continue sub numele de  «Şcoala de vară Jean Montreuil»”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” și președintele Școlii de Vară francofone „Jean Montreuil”.

Cursurile Şcolii internaţionale francofone de vară sunt asigurate de specialişti internaţionali în domeniul biomedical, dintre care îi amintim pe prof. Jacque Aubry - University of Nantes: Aplicaţiile anticorpilor monoclonali în terapii; prof. Christophe Furman: Stresul oxidativ şi patologiile asociate și dr. Nicolas Sergeant - Université Lille Nord de France: Boala Alzheimer, Mecanismul de acţiune al medicamentelor: ligand-receptor; prof. univ. dr. Daniela Bratosin din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice Bucureşti, «Centrul de biotehnologii pentru terapie celulară şi medicină regenerativă pe bază de celule stem şi modulatori de apoptoză», în acelaşi timp și profesor al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, co-preşedinte al Şcolii de vară francofone „Jean Montreuil”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”: Prionii ca agenți infecțioși; prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG: Leucemie acută limfoblastică cu precursori celula B cromozom Philadelphia pozitiv - prezentare de caz; Prof. Liana Moș: O boală sistemică produsă de Virusul Hepatitei C.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest Vasile Goldiș a subliniat: „Suntem bucuroși că, alături de noi se află și fiica profesorului Jean Montreuil, d-na. Francois Montreuil, care ne onorează cu prezența la acest remember. Este o Școală de Vară francofonă unică în România de acest profil, care reunește, pe lângă specialiștii prezenți, și foarte mulți doctoranzi, masteranzi, studenți. Suntem onorați că putem găzdui o astfel de manifestare științifică care, așa cum o dorește Asociația Universităților Europene, este o acțiune cu prioritate în lansarea programului Orizont 2020, în ceea ce privește cercetarea științifică, prin care se urmărește ca Europa să dețină primatul în domeniul cercetării ştiinţifice”.

Un moment emoționant a fost acordarea de Diplome Omagiale doamnelor Francois Montreuil, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, prof. univ. dr. Daniela Bratosin și d-lor prof. univ. dr. Aurel Ardelean, prof. Jacque Aubry, dr. Nicolas Sergeant și prof. Christophe Furman, pentru contribuția adusă la Școala de Vară Francofonă  „Jean Montreuil”.  

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albu

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa