Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 02 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Premierul a înmânat cheile primelor 100 de microbuze destinate transportului elevilor în mediul rural

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 23 Iulie, 2014 | Nr. accesari stire 704 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Premierul a înmânat cheile primelor 100 de microbuze destinate transportului elevilor în mediul rural

Premierul Victor Ponta a înmânat, miercuri, la sediul Guvernului, cheile primelor 100 de microbuze școlare edililor-șefi ai primăriilor incluse în proiectul derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în colaborare cu Ministerul Educației Naționale privind transportul elevilor din mediul rural.

"Mă bucur foarte tare că am reușit să demarăm acest program. Înțeleg că 600 de primării vor primi acum în prima tranșă și încă 650 în luna octombrie. 1.250, da ?! Domnul ministru mi s-a plâns tot timpul ca toți miniștrii Educației și ca toți primarii de faptul că merg copiii pe jos. (...) Am reușit și vreau să fie foarte clar că nu s-au împărțit pe niciun fel de partid și toți cei care au solicitat, 1.250, din 2.800 comune, reușim să le acoperim anul acesta. Nu-mi doresc altceva decât să aveți grijă să ajungă copiii la școală, sănătoși, și dus și întors, și să aveți grijă de ele", a declarat premierul.

Victor Ponta a mulțumit în context Ministerului Dezvoltării Regionale și Ministerului Educației pentru standardele la care au derulat proiectul.

"Nu pot să spun decât că m-am uitat și calitatea lor (a microbuzelor — n.r.) și standardele folosite sunt foarte înalte. Mulțumesc tuturor primarilor care au venit până aici să-și ia microbuzul și să ajungeți sănătoși acasă și din septembrie să le folosiți pentru copii", a mai spus Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale, a precizat, la rândul său, că faza a doua a proiectului presupune achiziția unui număr de 659 de microbuze școlare, cu o valoare totală de 78 de milioane de lei.

În prima fază a proiectului, derulată începând cu 23 iulie, 600 de primării din mai multe județe ale țării vor primi câte un microbuz școlar cu o capacitate de 16+1 locuri pentru transportul elevilor din mediul rural, potrivit datelor comunicate de MDAPR.

Între beneficiari se numără localități din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor,Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brașov.

Costul unui microbuz se ridică la 26.933 euro cu TVA, finanțarea proiectului fiind asigurată în baza sumelor obținute din vânzarea de certificate verzi. Microbuzele de fabricație Opel au propulsie asigurată cu motoare Diesel, norme de poluare Euro 5, sistem de direcție de tip servoasistat, sistem de frânare ultramodern, cu asistență la frânare de urgență, sistem de antipatinare a roților, sistem electronic de control al stabilității.

Microbuzele vor fi dotate cu CRONOTAHOGRAF digital cu limitare electronică de viteza la 90 km/h și sunt dotate cu sistem de aer condiționat pentru pasagerii din față și din spate și sistem de încălzire cu recirculare, fluxul de aer cald deservind toți pasagerii. Conform contractului, livrarea se face cu un set de rezervă de cinci anvelope de iarnă, microbuzele având o garanție de cinci ani în limita a 150.000 km.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa