Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 31 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Agenţii de Poliţie cu studii superioare primesc, din nou, sporul de 25% din salariul de bază

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 04 Septembrie, 2014 | Nr. accesari stire 664 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Agenţii de Poliţie cu studii superioare primesc, din nou, sporul de 25% din salariul de bază

Agenţii de Poliţie cu studii superioare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi domeniu ca în decembrie 2009 vor beneficia, din nou, de un spor de 25% din salariul de bază, potrivit unui ordin al ministrului Gabriel Oprea.

 Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a anunţat că această măsură reparatorie se va aplica de joi şi vizează exclusiv agenţii de Poliţie cu studii superioare care nu şi-au schimbat domeniul de activitate pe care îl aveau în 31 decembrie 2009, atunci când au fost suspendate sporurile pentru personalul bugetar.

"Prin acelaşi ordin aprobat de vicepremierul Gabriel Oprea au fost clarificate aspectele privind acordarea sporului pentru munca prestată pe timp de noapte, pentru activităţile desfăşurate în baza programelor sau a planificărilor aprobate de unitate, inclusiv pentru cazurile când aceste activităţi se desfăşoară în ture. Totodată, se reglementează modalitatea de stabilire a gradaţiilor pentru perioada de creştere a copilului, cât şi modalitatea de acordare a ajutorului în caz de deces pentru familiile angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne care şi-au pierdut viaţa în timpul serviciului", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Monica Dajbog a precizat că ajutorul acordat în caz de deces reprezintă venit neimpozabil şi este exceptat de la plata contribuţiilor sociale obligatorii. Ea a amintit că această formă de sprijin completează pachetul de măsuri adoptate în acest an tot printr-un ordin al ministrului Gabriel Oprea, prin care s-a introdus posibilitatea menţinerii în activitate sau a reîncadrării angajaţilor care au fost răniţi în misiune şi au fost încadraţi într-un anumit grad de invaliditate.

 Dajbog a mai spus că în cazul decesului angajaţilor aflaţi în misiune este prevăzută posibilitatea pentru soţul supravieţuitor sau copii de a se angaja în MAI, iar în cazul în care copiii angajatului decedat în misiune îndeplinesc cerinţele prevăzute de lege, ei se pot înscrie, fără examen, în instituţiile de învăţământ al MAI.

"Măsurile prevăzute de ordinul aprobat ieri (miercuri - n.r.) reprezintă o continuare a demersurilor făcute anul acesta de către viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, în vederea asigurării plăţii drepturilor legale ale angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne", a mai spus Dajboc.

Purtătorul de cuvânt al MAI a mai amintit că în acest an au fost luate şi măsuri pentru ca plata drepturilor de echipament să se facă lunar şi la termen, fiind achitată şi diferenţa de 50% reprezentând drepturile de echipament restante din 2013.

"Totodată, în acest an a fost reglementată problema decontării transportului pentru lucrătorii care au fost mutaţi sau transferaţi în interesul serviciului în altă localitate decât cea de domiciliu, dar şi situaţia privind posibilitatea avansării înainte de termen a angajaţilor merituoşi. Tot prin ordin de ministru a fost reglementată metodologia de acordare a drepturilor salariale pentru personalul contractual promovat în funcţii. În aceste condiţii, peste 3.500 de angajaţi - personal civil au fost promovaţi în funcţie", a arătat Monica Dajbog.

În continuarea aceluiaşi demers, a continuat Dajbog, se înscrie şi promovarea de către vicepremierul pentru securitate naţională Gabriel Oprea, şi aprobarea în Guvern, a ordonanţei de urgenţă pentru recompensarea muncii prestate în zilele libere şi de sărbătoare legală, măsură aplicabilă tuturor angajaţilor instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

"Actul normativ aprobat de Guvern stabileşte, practic, recompensarea cu un spor de 75% din solda sau salariul de bază în vigoare la data de 31 decembrie 2009, a timpului efectiv lucrat în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile libere stabilite prin lege, în cazul în care nu se poate acorda timp liber corespunzător. Aşa cum a fost prezentat şi la momentul respectiv, adoptarea acestei ordonanţe a fost absolut necesară în condiţiile insuficienţei personalului raportat la timpul de muncă afectat misiunilor operative, derulate 24 de ore din 24, 7 zile din 7", a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

Aceeaşi ordonanţă de urgenţă, a mai subliniat Dajbog, a reglementat cuantumul drepturilor personalului care execută lucrări de excepţie sau misiuni speciale, stabilind ca bază de calcul salariul de bază, respectiv solda lunară prevăzută de legislaţia în vigoare la data de 31 decembrie 2009. "Prin acordarea de procente diferenţiate ale acestui cuantum a rezultat o majorare a numărului beneficiarilor din unităţile operative ale unor astfel de creşteri de salariu", a spus oficialul MAI.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
ACUMA LA TV 09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Warning: include(sabloane_c/9821dfd6f8b03e82404079d5b589774d48321db4.file.end.tpl.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434

Warning: include(): Failed opening 'sabloane_c/9821dfd6f8b03e82404079d5b589774d48321db4.file.end.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434