Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 25 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Prospecţiuni îi asigură pe arădeni că orice colaborare cu echipele de prospectare nu va afecta subvențiile APIA

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 23 Septembrie, 2014 | Nr. accesari stire 1802 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Prospecţiuni îi asigură pe arădeni că orice colaborare cu echipele de prospectare nu va afecta subvențiile APIA

Prospecțiuni SA îi asigură pe locuitorii comunelor din judeţul Arad și Timiș unde îşi desfăşoară activitatea că subvențiile APIA nu vor fi afectate de o eventuală colaborare cu echipele de prospectare, deoarece lucrările de achiziţie de date nu influenţează în niciun fel caracteristicile terenurilor și ale solului. Prospecţiuni are o experienţă de aproape 65 de ani în desfăşurarea proiectelor în comunităţile locale, fără a avea vreun impact negativ asupra activităţilor agricole care se desfăşoară în paralel. Decizia Agenţiei de Protecţie a Mediului Arad confirmă faptul că lucrările noastre au un impact nesimnificativ asupra mediului înconjurător.

Prospecțiuni SA desfășoară în județul Arad lucrări de achiziție de date geofizice 3D pentru SNGN Romgaz SA. Activitatea şi metodele folosite sunt autorizate de Agenția Națională pentru Resurse Minerale, au loc în condițiile stabilite de Agenția pentru Protecția Mediului și privesc bogăţiile subsolului ce aparțin Statului Român conf. Art.1 din Legea 238/2004 a Petrolului şi art.136 din Constituţie.

Conform ordinului nr. 855/2014 emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu privire la aprobarea sistemelor de sancţiuni pentru măsurile 211 „Sprijin pentru zona montană defavorizată”, 212 „Sprijin pentru zone defavorizate, altele decât zona montană” și 214 „Plăți de agromediu” din Programul național de dezvoltare rurală 2007-2013, cetățenii care acceptă colaborarea cu Prospecțiuni SA nu vor avea probleme privind subvențiile de la stat în vederea utilizării terenurilor exclusiv pentru agricultură. Deoarece lucrările de achiziție de date nu sunt deloc intruzive, iar metodele de prospectare sunt sigure pentru mediu, sol și pânza freatică, acestea nu au fost încadrate în niciuna din cele șase categorii de sancțiuni acoperite de ordinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale: sancţiuni pentru supradeclararea suprafețelor, sancțiuni pentru nerespectarea criteriilor de eligibilitate, sancțiuni pentru depunerea cu întârziere a cererii de plată, sancțiuni pentru nedeclararea tuturor suprafețelor, sancțiuni pentru nerespectarea ecocondiționalității, sancțiuni multianuale.

Prin urmare, orice colaborare cu Prospecțiuni SA nu va afecta sub nicio formă subvențiile oferite de APIA, iar locuitorii județului Arad își pot desfășura activitățile agricole în paralel cu lucrările de achiziție de date ale companiei noastre.

În cadrul proiectului din Arad și Timiș, Prospecţiuni folosește metode standard de achiziție a datelor geofizice. Acestea constau, în principal, în generarea de unde în interiorul Pământului şi înregistrarea lor, prin folosirea geofonilor şi a staţiilor telemetrice, realizându-se, astfel, o „ecografie a pământului”.

 

Vă stăm la dispoziție pentru informații suplimentare:

Andra Sas, Marketing and Communications Manager

0725 204 364; andra.sas@prospectiuni.comshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa