Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ministerul Muncii va primi 1,2 miliarde de lei la cea de-a doua rectificare bugetară

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 29 Septembrie, 2014 | Nr. accesari stire 879 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ministerul Muncii va primi 1,2 miliarde de lei la cea de-a doua rectificare bugetară

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice este principalul beneficiar al celei de-a doua rectificări bugetare din acest an, instituția primind 1,215 miliarde de lei, în timp ce Secretariatul General al Guvernului pierde cel mai mult, respectiv peste 1,340 miliarde de lei, potrivit proiectului de ordonanță de urgență cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2014, postat, sâmbătă, pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice crește pe sold cu 575,2 milioane lei, principalele influențe regăsindu-se la Programul Național de Dezvoltare Locală — 1,051 miliarde de lei, la Programul național de construcții de interes public sau social derulat prin Compania Națională de Investiții — 83,6 milioane lei, și pentru achitarea primei de stat pentru economisire în domeniul locativ restantă aferentă depunerilor din anul 2013 — 182,3 milioane lei. Totodată, MDRAP va consemna o diminuare de 950 de milioane de lei a sumelor alocate pentru programe cu finanțare din FEN postaderare.

Ministerul Afacerilor Interne va primi 254,9 milioane lei pentru echipament, utilități, carburanți, muniție și armament, reparații pentru tehnica din dotare, achiziționarea de materiale sanitare și echipamente pentru reducerea vulnerabilității legate de boli grave cu potențial înalt de contagiozitate.

Și Ministerul Apărării Naționale primește bani, respectiv 140,8 milioane de lei pentru cheltuieli de întreținere și funcționare a unităților militare, operaționalizarea și menținerea în funcțiune a Formațiunii medicale de tip ROL2 precum și pentru plata integrală a avionului scurt mediu curier C27 J Spartan nr. 6.

Bugetul Ministerului Justiției va crește cu 106,8 milioane de lei, suma fiind destinată acoperirii cheltuielilor de întreținere și funcționare la instanțele judecătorești (utilități, chirii sedii instanțe, servicii de prezentare, prelucrare și distribuire a actelor de procedură, întreținere și reparații echipamente IT), dar și asigurării finanțării proiectului ‘‘Implementarea portalului N-lex’‘ și a implementării proiectului ‘‘Reforma Sistemului Judiciar’‘ semnat între Guvernul României și BERD.

Ministerul Afacerilor Externe va beneficia de o sumă de 96 milioane de lei pentru întreținerea și funcționarea misiunilor diplomatice, precum și pentru programele de asistență pentru dezvoltare.

Ordonatorii principali de credite care pierd bani la rectificarea din septembrie sunt: Ministerul Finanțelor Publice, care va avea diminuat capitolul "Acțiuni Generale" cu 992,8 milioane de lei, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, 1,048 miliarde de lei, Ministerul Sănătății, 264,6 milioane de lei, Ministerul Transporturilor, 170,2 milioane de lei, și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, 164,9 milioane de lei.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, 22 septembrie, că "săptămâna viitoare" Guvernul va face o rectificare bugetară pozitivă.

"Săptămâna viitoare o să avem rectificarea, o rectificare pozitivă și vreau de pe acum să vă spun (...) să dați un mesaj foarte clar: salarii, drepturi salariale, persoanele cu dizabilități, însoțitorii, acele drepturi de natură salarială sau indemnizații, le avem acoperite fără niciun fel de problemă. Restul, vedem ce putem să sprijinim și ce putem să dăm și pentru sănătate, și pentru dezvoltare locală", le-a spus Ponta miniștrilor, la începutul ședinței de Guvern de luni.

El a precizat că decizia privind rectificarea a fost luată pe baza tuturor lucrurilor discutate și cu ministerele și, la Bruxelles, cu Comisia Europeană.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa