Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Săptămâna Europeană pentru Democrație Locală Arad, 13 - 19 octombrie 2014

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 16 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 1194 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Săptămâna Europeană pentru Democrație Locală
Arad, 13 - 19 octombrie 2014

Primăria Municipiului Arad marchează Săptămâna Europeană pentru Democrație Locală, organizând joi, 16 octombrie 2014, cu începere de la ora 12.00, în colaborare cu Asociația „Educatio” și cu sprijinul Centrului Europe Direct Arad, o întâlnire între elevi ai Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” și voluntari din Italia, Spania și Iordania, care în aceste zile își desfășoară activitatea în orașul nostru.

Sloganul ediției din acest an a Săptămânii Europene pentru Democrație Locală este „Democrația participativă: împărtășire experiențe, propuneri, decizii”.

Întâlnirea își propune ca temă activitatea de voluntariat, rolul și importanța acesteia în viața comunității din care facem parte. Cu acest prilej, voluntarii străini prezenți la întâlnire vor împărtăși elevilor din experiența acumulată în activitatea lor de voluntariat, vor răspunde întrebărilor acestora și îi vor putea îndruma pe cei doritori să li se alăture în munca de voluntariat.

Săptămâna Europeană pentru Democrație Locală este o inițiativă paneuropeană, lansată de Consiliul Europei în octombrie 2007 şi coordonată de Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale, cu scopul promovării dialogului dintre reprezentanţii aleşi şi cetăţeni.

Săptămâna Europeană pentru Democrație Locală își propune să contribuie la promovarea unei culturi participative, prin implicarea mai activă şi mai responsabilă a cetăţenilor, în special a tinerilor, în viaţa comunităţii, precum şi la creşterea încrederii acestora în reprezentanţii lor aleşi, în organismele şi instituţiile de conducere, prin încurajarea participării la un proces de luare a deciziilor mai deschis şi mai transparent.

Activitățile dedicate acestui eveniment se desfășoară anual în jurul zilei de 15 octombrie, dată la care în anul 1985 s-a deschis spre semnare Carai Europeană a Autonomiei Locale.

Municipiul Arad s-a alăturat acestei inițiative europene în calitate de membru al Clubului Primarilor de la Strasbourg şi ca partener în cadrul proiectului „Oraşe pentru tine, oraşe pentru Europa” (“Cities for you. Cities for Europe”, acronim CT4EU), finanţat din fonduri ale Uniunii Europene prin Programul „Europa pentru cetăţeni”, Acţiunea 1 - Cetăţeni activi pentru Europa.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
ACUMA LA TV 10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa