Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 08 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Angajații Prospecțiuni au salvat de la moarte victima unui accident rutier

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 17 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 1513 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Angajații Prospecțiuni au salvat de la moarte victima unui accident rutier

10 octombrie a fost o zi nefastă pentru șoferii a două mașini care s-au ciocnit violent pe drumul E85 către București. Șoferul unuia dintre autovehicule a fost propulsat prin parbriz, aterizând pe asfalt, pe partea stângă a corpului, cu leziuni puternice la cap. Conform polițiștilor, persoana nu purta centură de siguranță, fapt care, de această dată, s-a dovedit a fi cu noroc deoarece, în urma coliziunii, motorul mașinii a aterizat contorsionat pe scaunele din față.

Timp de câteva ore, circulația s-a desfășurat îngreunat, cu viteză redusă, iar zeci de locuitori ai comunei din zonă s-au adunat rapid pe marginea drumului, însă fără ca cineva să se apropie de victima aflată pe linia dublă continuă. Singurii care s-au oferit să o ajute pe persoana vătămată au fost angajații companiei de cercetare Prospecțiuni, care, prin tehnici pe care nu știau că le posedă, au salvat victima de la moarte. Povestea lor impresionantă o aflați mai jos, direct de la sursă:

”Accidentul a avut loc la aproximativ 100 m în fața vehiculului nostru. De aceea, când am ajuns la locul accidentului, am coborât din mașină și ne-am dus la victimă. Aceasta zăcea într-o baltă de sânge care se scurgea din cutia craniană. Din mână țășnea sânge cu presiune din cauza unei tăieturi. Picioarele nu i se mișcau deloc...

Mi-am dat imediat tricoul jos, l-am împăturit și l-am ținut presat pe rana mare de la cap. După un timp, compresa urma să dea rezultate și sângerarea aproape s-a oprit. La fel și la mână, după ce mi-am ținut mâna foarte apăsată fix pe tăietură.

Am evaluat starea victimei, însă acest lucru a fost îngreunat de faptul că aceasta agoniza din cauza durerilor. Ochii i se mișcau în toate direcțiile, dădea ochii pe spate... Respirația părea a fi normală. Am ciupit victima de față și de piele, am strigat de multe ori tare la ea și, la un moment dat, a început să comunice cu noi. Nu înțelegea ce s-a întâmplat, ce îi facem, de ce e pe asfalt, de ce e sânge peste tot... Colegul meu Octavian Brănescu s-a poziționat în fața victimei și a dialogat extrem de calm în următoarele zece minute, reușind să afle cum se numește, de unde este, ce familie are și încercând să-l motiveze să reziste durerilor pe care le acuza.

Eu eram poziționat în spatele victimei, la fel și colegul meu Ovidiu Sanda. Ulterior opririi sângerării masive, am pipăit ușor corpul victimei, aflând astfel că are dureri mari la coaste, pe partea stângă, pe care se afla de la momentul impactului, precum și în zona lombară și a bazinului. Ne-a fost teamă să-i schimbăm poziția, pe spate, cum solicita victima, deși acest lucru ar fi putu ajuta la scăderea presiunii pe partea stângă, unde victima acuza dureri la coaste și inimă... Am ales să menținem victima în aceeași poziție.

A trecut ceva timp până ce la fața locului a sosit o ambulanță cu un medic și dotări pe măsură. Le-am furnizat informațiile pe care le știam, au montat un guler cervical, au montat electrozi pentru monitorizarea funcțiilor vitale, am poziționat împreună victima pe o targă cu pernă de aer, asigurată cu chingi, și am urcat-o în ambulanță, respectând continuu indicațiile medicului.  Nici eu, nici cei doi colegi, nu am participat la vreun curs de prim ajutor.”

Reprezentanții companiei au declarat că cei trei angajați au dat dovadă de compasiune și curaj, lucruri pe care Prospecțiuni încearcă să le inspire tuturor celor care participă în relaționarea cu localnicii din zonele în care se desfășoară proiectele companiei. ”Este important pentru noi ca fiecare angajat să înțeleagă că, în primul rând, trebuie să fim oameni buni și să nu rămânem nepăsători la problemele localnicilor pe care îi întâlnim de-a lungul activității noastre. Aplaudăm comportamentul exemplar de care au dat dovadă acești angajați și ne mândrim că astfel de oameni fac parte din echipa noastră. Încercăm să promovăm compasiune, excelență și spirit de reacție în astfel de cazuri, în care fiecare mișcare are impact direct asupra rezultatului final”, a declarat Marius Milea, Chief Operations Officer în cadrul Prospecțiuni.

La acest moment, nu se cunosc cauzele accidentului, însă victima este acum în afara oricărui pericol.

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa