Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 04 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

ECOMEDIU 2014: Un efort internațional pentru îmbunătățirea mediului

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 23 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 498 ori | Comentarii stire 0 comentarii

ECOMEDIU 2014: Un efort internațional pentru îmbunătățirea mediului

Expoziția internațională de mediu, ECOMEDIU, organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad în perioada 15 – 17 octombrie 2014 la EXPO Arad a atras din nou atenția internațională. Conferința dedicată eradicării ambroziei a fost un dialog viu între participanți în ceea ce privește proiectele și practicile aplicate pe zone afectate. Dezbaterile au servit drept punct de redactare al unor referate ce urmează a fi transmise către asociațiile internaționale de combatere a ambroziei.

Cercetători, medici, primari, consilieri județeni, reprezentanți ai poliției locale, ai Camerelor Agricole, precum și ai universităților au participat la prezentarea efectelor alergene ale ambroziei, simptome, vaccinări preventive, precum și arii de răspândire pe glob, cu specific pe România.

De asemenea, au fost abordate probleme privind lipsa legislației românești pentru reglementarea eradicării ambroziei, precum și greutățile pe care le întâmpină primăriile pentru impunerea unei obligativități de cosire a zonelor invadate de ambrozie.

“Concluziile conferinței care a tratat problemele eradicării ambroziei au condus către stabilirea de mijloace concrete pentru sensibilizarea Ministerului Mediului și cel al Sănătății. Subiectul a fost unul deosebit de interesant și pentru publicul larg, care este serios afectat de acest fenomen. ECOMEDIU 2014 a fost un efort internațional pentru îmbunătățirea mediului, iar programul de conferințe internaționale care a cuprins mai mult de 25 de lucrări de specialitate, a contribuit la găsirea de soluții pentru un mediu mai curat”, a declarat Gheorghe SECULICI, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.

150 de întâlniri de afaceri, cele mai multe organizate vreodată în istoricul acestui eveniment, au întregit gradul de satisfacție al participanților. Feedback-ul primit de organizatori a fost unul pozitiv, acesta contribuind la elaborarea unei strategii viitoare în ceea ce privește lărgirea domeniilor de activitate pe care evenimentul le prevede.

BIROUL DE PRESĂ AL CCIA ARAD

         share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa