Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Analize gratuite arădenilor realizate de studenții mediciniști ai UVVG

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 29 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 879 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Analize gratuite arădenilor realizate de studenții mediciniști ai UVVG

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Asociația Studenților Mediciniști Arădeni, Asociația ALUMNI UVVG, Centrul Cultural Județean Arad și Consiliul Județean Arad, organizează, în perioada 28-31 octombrie, cea de-a IV-a ediție a „Săptămânii Sănătății în Arad”, unul dintre cele mai importante proiecte de voluntariat din domeniul sănătăţii în România.

Cu această ocazie, arădenii sunt așteptați la rectoratul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, Bulevardul Revoluției, nr. 94-96, în Aula „Ștefan Cicio Pop”, unde pot beneficia de un set de analize minime care cuprinde măsurarea valorii tensiunii arteriale, a glicemiei, a saturației oxigenului în sânge, a frecvenţei cardiace și a indicelui de grăsime în organism.

Asist univ. Sebastian Popescu, președintele Asociației Studenților Mediciniști Arădeni, a declarat: „Cu ocazia Săptămânii Sănătății în Arad, invităm toți arădenii la rectoratul Universității de Vest „Vasile Goldiș” pentru a le oferi un set de analize minime care cuprinde valoarea tensiunii arteriale, a glicemiei,a saturației oxigenului în sânge, a frecvenţei cardiace și a indicelui de grăsime în organism, totul în favoarea sănătății arădenilor. Contează foarte mult calitatea vieții pacienţilor. Acțiunile noastre din ultimii ani au avut ca beneficiari direcți aproximativ 15.000 de pacienți. Am avut proiecte și în unitățile de învățământ, atât în municipiu cât și în județ. Acțiunile noastre de prevenție sunt deschise tuturor categoriilor de vârstă, indiferent de clasa socială, probabil cu o preponderenţă mai mare în rândul persoanelor de vârsta a doua, între 40-60 de ani”.

Asist. univ. Paul Deme, din cadrul Facultății de Medicină a Universității de vest „Vasile Goldiș din Arad, a precizat: „Una dintre principalele noastre acțiuni de prevenție de pe parcursul anului este „Săptămâna Sănătății în Arad”, în cadrul căreia evaluăm un număr mare de pacienți. De asemenea, supraveghem activitatea studenților în cadrul acestei acțiuni. Studenții noștri beneficiază încă din anul I de un contact direct cu pacienţii, pentru a avea o activitate cât mai bogată din punct de vedere al actului medical. Ne bucurăm că participă în număr cât mai mare, fiind în beneficiul lor, dar mai ales a populației”.

Tărlungeanu Brândușa Maria, studentă la Medicină generală, anul IV, a declarat: „Suntem la dispoziția arădenilor pentru a le măsura tensiunea arterială, glicemia, greutatea, frecvența cardiacă. În general, dorim să aflăm dacă populația noastră este sănătoasă. Am participat la astfel de acțiuni în toți cei patru ani de când sunt studentă”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa