Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 08 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

MAI: Alegerile pentru președintele României s-au desfășurat într-un climat general de normalitate

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 17 Noiembrie, 2014 | Nr. accesari stire 575 ori | Comentarii stire 0 comentarii

MAI: Alegerile pentru președintele României s-au desfășurat într-un climat general de normalitate

Purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog, a afirmat, luni dimineața, că alegerile pentru președintele României s-au desfășurat "într-un climat general de normalitate, fără evenimente care să pună în pericol siguranța cetățenilor sau legalitatea exercitării votului".

Potrivit declarației de presă a reprezentantei Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la nivel național, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, au fost sesizate 504 situații privind încălcări ale legii, "de două ori mai puține decât la alegerile din 2009, când au fost înregistrate 986 de sesizări".

"În urma verificărilor efectuate până la această oră, jumătate dintre sesizări nu s-au confirmat. Dintre sesizările confirmate, 65 au fost contravenții pentru care s-au aplicat 16 avertismente scrise și amenzi în valoare de 32.600 de lei", a precizat purtătoarea de cuvânt a MAI.

Monica Dajbog a mai arătat că cele mai multe sesizări privind faptele contravenționale au făcut referire la continuarea propagandei electorale, consumul și comercializarea de băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare și sfătuirea alegătorilor cu privire la candidatul pe care ar trebui să-l voteze.

Totodată, în cursul zilei de duminică, au fost înregistrate 124 de sesizări privind săvârșirea unor fapte penale și, în urma verificărilor efectuate până în prezent, s-au constatat 96 de infracțiuni pentru care sunt cercetate 87 de persoane, una în stare de reținere.

"Cele mai multe dintre aceste persoane sunt cercetate pentru coruperea alegătorilor, pentru că au votat de două sau de mai multe ori și pentru violarea confidențialității votului. În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităților de Parchet competente. Precizez că, la alegerile din 2009, în cel de-al doilea tur de scrutin, s-au efectuat cercetări cu privire la 160 de persoane", a spus Dajbog.

Oficialul MAI a mai precizat că, asemeni primului tur de scrutin, în data de 16 noiembrie, la nivel național, au fost organizate 513 filtre rutiere (cu 80 mai multe decât în turul I). Polițiștii au verificat respectarea prevederilor legale referitoare la transportul public de persoane, dar și sesizările de turism electoral.

"Pe parcursul întregii zile au fost verificate 4.144 de autoturisme, din care 284 autocare, 835 autobuze și 1.773 microbuze. Totodată, în cursul serii de ieri, s-au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică pentru 28 de manifestări publice, cele mai importante desfășurându-se în București, Sibiu, Cluj Napoca, Iași, Brașov și Constanța", a mai declarat, luni dimineața, purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, la respectivele adunări publice nu au fost înregistrate incidente în planul ordinii publice și nu au fost dispuse măsuri sancționatorii.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa