Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 18 August, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Emil Șimăndan va vorbi în sala festivă a Colegiului Național Moise Nicoară despre morții Revoluției din Decembrie 1989

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 04 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 1069 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Emil Șimăndan va vorbi în sala festivă a Colegiului Național Moise Nicoară despre morții Revoluției din Decembrie 1989

Jurnalistul Emil Șimăndan va fi invitatul întâlnirii de mâine cu elevii Colegiului Național Moise Nicoară. Sub titulatura „Arad. Revoluție. 25” Emil Șimăndan va vorbi despre morții Revoluției din Decembrie 1989 la Arad. Moderatorul evenimentului va fi Andrei Ando, director executiv al Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021.

Emil Șimăndan a absolvit Facultatea de Filologie a Universității Babeș–Bolyai din Cluj-Napoca în 1965 și cursul postuniversitar al Facultății de ziaristică București în 1972. A fost profesor de română, apoi jurnalist, fiind distins de-a lungul timpului cu numeroase premii pentru activitatea depusă. Este autor și co-autor al mai multor volume, dintre care amintim doar câteva: „Revoluția Română în Banat” - Timișoara, Lugoj, Arad, Reșița și Caransebeș (coautor pentru județul Arad), volum apărut sub egida Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 din București, la Editura SITECH, Craiova, „Întrebătorul din Agora. Revoluția Română din Decembrie’‘89 de la Arad” (ediția a 3-a, revizuită și adăugită), Editura Fundației Ioan Slavici, „Decembrie ‘‘89 însângerat. În amintirea Eroilor Maritiri și răniților de la Arad”, Editura Gutenberg Univers, „Dicționarul presei arădene” (coordonator), Editura Gutenberg Univers și multe altele. În 2013 a fost publicat volumul „Vă iubesc, arădeni! Valentin Voicilă în dialog cu Emil Șimăndan”, apărut la aceeași editură a Fundației Ioan Slavici.

Vă reamintim că seria de evenimente dedicate împlinirii a 25 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 sub titulatura „Arad. Revoluție. 25” este organizată de Asociația Arad Capitală Europeană a Culturii 2021. Toare cele trei conferințe pe această temă vor fi înregistrate și difuzate la West TV în cadrul unui program ce marchează 25 de ani de la căderea comunismului. Vă mai spunem că intrarea la aceste conferințe este liberă pentru oricine dorește să participe, în limita locurilor disponibile.

Asociația Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 a fost înființată de curând cu scopul promovării orașului nostru în vederea obținerii prestigiosului titlu. Asociația este un organism neafiliat politic care își propune ca în perioada următoare să organizeze manifestări culturale menite să crească notorietatea și vizibilitatea Aradului, dar și să atragă un public cât mai numeros și mai divers. De asemenea, Asociația Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 va fi alături de instituțiile culturale în organizarea și promovarea acțiunilor înscrise în programul curent.

 

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa