Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 25 Mai, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

PSD Arad : „Reglementarea profesiei de bonă aduce un plus de siguranță copiilor și părinților, iar bonelor le creează un statut profesional ferm”

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 05 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 1372 ori | Comentarii stire 0 comentarii

PSD Arad : „Reglementarea profesiei de bonă aduce un plus de siguranță copiilor și părinților, iar bonelor le creează un statut profesional ferm”

Camera Deputaților, ca for decizional, a adoptat în această săptămână o lege privind exercitarea profesiei de bonă. Inițiativa legislativă a aparținut unui grup extins de parlamentari PSD, fiind semnată și de parlamentari ai altor formațiuni politice.  Legea a fost adoptată cu o largă majoritate de 285 voturi pentru și doar trei abțineri. Printre inițiatorii acestei legi s-a aflat și deputatul PSD Arad, Dorel Căprar. „Mă bucură foarte mult faptul că am adoptat această lege care vine în ajutorul multor familii tinere. Prin reglementarea profesiei de bonă, legea aduce un plus de siguranță copiilor și părinților, iar persoanelor care vor exercita activitatea de bonă le creează un statut profesional ferm în baza cărora pot practica această meserie în condiții de legalitate, inclusiv prin includerea lor în sistemul asigurărilor sociale și de sănătate.  Având în vedere locurile limitate existente în creșe și grădinițe, noua lege îi ajută pe păriniții care au posibilitatea de angaja o bonă să aibă o anumită siguranță atunci când apelează la astfel de servicii, iar în consecință să fie eliberate locuri din creșe pentru copiii ce provin din familii mai sărace.  Conform acestei legi, persoana care va îndeplini activitatea de bonă va semna un contract cu părinții sau reprezentanții legali ai copiului și va trebui să obțină un certificat de calificare pentru profesia de bonă – încă o garanție în plus pentru părinți. Nu vor putea desfășura activitatea de bonă persoanele care suferă de boli cronice transmisibile, au fost decăzute din drepturile părintești, sunt dependente de droguri, alcool ori alte substanțe, sau au fost decăzute din drepturile părintești. Unele restricții se aplică și persoanelor care locuiesc în același domiciliu cu bona, dacă activitatea de îngrijire se va desfășura la domiciliul acesteia. Consider că această lege reglementează foarte bine îngrijirea copiilor mici de către bone și salut decizia colegilor mei parlamentari de a susține această inițiativă, indiferent de partidul din care fac parte”, a declarat deputatul PSD Dorel Căprar, președintele filialei județene PSD Arad.

        Legea a fost trimisă spre promulgarea Președintelui României și va intra în vigoare la trei luni după apariția sa în Monitorul Oficial.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa