Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 18 August, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Clinicile universitare se prezintă UVVG a dotat Clinica de urologie cu o lampă scialitică didactică

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 17 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 2096 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Clinicile universitare se prezintă
UVVG a dotat Clinica de urologie cu o lampă scialitică didactică

Secția Clinică de urologie din cadrul Spitalului Clinic Județean, condusă de prof. univ. dr. Ioan Ioiart, cadru didactic al Facultății de Medicină a UVVG, a găzduit, în data de 16.12.2014, o conferință de presă, unde au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, Nicolae Ioțcu, președintele CJA, Levente Bognar, viceprimarul Aradului, conf. univ. dr. Teodora Olariu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, conf. univ. dr. Alexandru Dumnici, Geanina Pistru, consilier municipal, prof. dr. Valerica Belegeanu, conf. univ. dr. Cristina Popescu (Institutul de Științe ale Vieții al UVVG), prof. univ. dr. Liana Moș, decanul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat că studenţii Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad îşi desfăşoară stagiile de pregătire practică în cele 27 secţii şi compartimente clinice din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, precum şi în parteneriat cu Centrul de Chirurgie Laparoscopică şi cardiovasculară „Sf. Gheorghe”, Centrul de Diagnostic şi Tratament al Bolii Alzheimer, care sunt destinate activităţilor didactice şi de cercetare, pentru pregătirea studenţilor Universității atât români, cât şi internaţionali. „În perspectivă, stagiile de pregătire se vor desfășura și într-un nou Centru de geriatrie, în Complexul de la Nădab, care cuprinde spaţii de cazare hoteliere, restaurant, săli de conferinţe şi team-building, dotări de cercetare ştiinţifică şi activităţi antreprenoriale, în colaborare transfrontalieră şi internaţională cu Academia Auxila din Germania. Prin eforturile şefilor disciplinelor chirurgicale și urologice s-au făcut achiziţii de laparoscoape noi atât la Chirurgie II, cât şi la Urologie. Grija pentru procesul de învăţământ al rezidenţilor şi studenţilor, a făcut ca sălile de curs să fie modernizate şi dotate cu transmitere directă a intervenţiilor chirurgicale din sălile de operaţie către sălile de curs. Prin proiectele de cercetare ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, cu suportul Consiliului Judeţean Arad, care a alocat peste 1.000.000 euro în infrastructura şi dotarea clinicilor, au fost modernizate toate structurile clinice universitare cu posibilităţi moderne de diagnostic şi de cercetare”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, a prezentat o nouă investiție a CJA și a Consiliului Local în parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și anume „o nouă dotare pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, care va face ca secțiile din acest spital să poată funcționa la standarde europene. Continuăm procesul de modernizare a sistemului de sănătate, atât prin dotarea cu aparatură medicală, cât și prin modernizarea infrastructurii. Sperăm ca foarte curând să dăm și unitatea de primire urgență în folosință și suntem pregătiți pentru a demara noi proiecte pentru județul Arad, care depășesc 25 milioane de euro pentru noile sesiuni de depunere de proiecte din fonduri europene atât pe Programul operațional regional, cât și pe programele transfrontaliere”.

Viceprimarul Levente Bognar a felicitat conducerea spitalului și a Universității de Vest „Vasile Goldiș” pentru implicarea în actul medical, iar conf. univ. dr. Teodora Olaru, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, a precizat că s-au achiziționat o serie de noi aparate medicale. „Este vorba despre uretroscop, videoscop, laparoscop, stație de monitorizare, aparatură medicală de ultimă generație în valoare de aproximativ 220.000 euro, care este achiziţionată prin finanţare de la Consiliul Județean, Primăria Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și eforturile spitalului cu 25.000 euro. Putem să ne calificăm ca fiind un spital dotat, în care sunt pregătiţi studenții și rezidenți UVVG. Ne mândrim cu studenții noștri care vor fi viitorii medici care vor lucra în acest spital. La ora actuală, aproximativ 30% din medicii noi sunt absolvenți ai Facultății de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” și care sunt specialiști buni, de care avem mare nevoie”.

Prof. dr. Valerica Belengeanu a prezentat cercetările care se derulează la Institutul de Științe ale Vieții din Campusul Universitar „Vasile Goldiș”, unde prin Laboratorul de Citogenetică Clasică și Moleculară și Laboratorul de Biologie Moleculară se descifrează cauza producerii cancerului de prostată și infertilitatea masculină, laboratorul fiind dotat cu echipamente moderne, reactivii corespunzători, dar și cu un personal calificat și competent. „La ora actuală, se fac investigații citogenetice clasice, dar și performante, precum tehnica de hibridizare fluorescentă, care permit un diagnostic acurat. Datorită eforturilor depuse de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” s-a înființat acest laborator de genetică, care pe lângă faptul că deservește clinicile universitare este și un centru de cercetare și formare pentru studenţii care vor să performeze în domeniul geneticii”.

Prof. univ. dr. Ioan Ioiart, șef. Secție urologie, a mulțumit Universității de Vest „Vasile Goldiş” pentru achiziționarea unei lămpi scialitice didactice cu posibilităţi de captare de imagini pe internet. „Sunt foarte bucuros că această întâlnire a avut loc după trei ani de când suntem sub conducerea Consiliului Județean. Am prezentat ce dotări s-au realizat în această perioadă din partea celor trei finanțatori: Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, CJA și Primăria Arad. În partea a doua, am arătat ce a mai rămas de făcut pentru anul viitor, tocmai pentru a păstra ceea ce am realizat și pentru a face un pas înainte. Acest ultim punct este cel mai scump, însă nimic nu este mai scump decât viața omului. Anual avem 1600 de pacienți operați, iar în viitor avem nevoie de o masă specială pentru endourologie înaltă, iar valoarea acesteia este de aproximativ 300.000 de euro”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat: „A fost o conferință de presă organizată, în premieră, de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Consiliul Județan și Consiliul Municipal la Secția de urologie, unde au fost prezentate realizările Universității în pregătirea absolvenților Facultății de Medicină, în ceea ce privește activitatea clinică, care are o pondere extrem de ridicată, în pregătirea specialistului. Cu această ocazie, am inaugurat și o nouă aparatură cu care Universitatea noastră a dotat Clinica de urologie. Este o preocupare pe care o avem în permanenţă pentru dotarea celor 27 de clinci pe care le are Universitatea noastră și aș putea să afirm că, la ora actuală, clinicile Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” sunt dotate la standarde europene. Mulțumim autorităților locale și județene, conducerii Spitalului Clinic Județean, medicilor și şefilor de secție din clinicile universitare pentru ajutorul și posibilitățile pe care le avem în pregătirea studenților din domeniul medical și al medicilor rezidenți”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa