Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 18 August, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Bilanţ de activitate al Asociației Studenților Mediciniști Arădeni din cadrul UVVG

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 05 Ianuarie, 2015 | Nr. accesari stire 1518 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Bilanţ de activitate al Asociației Studenților Mediciniști Arădeni din cadrul UVVG

Anul 2014 a reprezentat pentru Asociația Studenților Mediciniști Arădeni un an bogat în activități, concentrate în special în domeniul sănătății. La fel ca și în 2013, evenimentele s-au desfășurat pe durata e peste 90 de zile de proiect efectiv.

În ceea ce privesc acțiunile cu caracter medical, au avut loc 50 de acțiuni de prevenție, conștientizare și informare, în 21 de localități, fiecare având o durată cuprinsă între una și cinci zile, majoritatea în municipiul și județul Arad, 18 respectiv 30 (câte patru acțiuni la Roșia Nouă și Petriș, câte trei la Dorobanți și Macea, câte două la Frumușeni și Iratoșu și câte o acțiune la Obârșia, Julița, Pâncota, Aluniș, Corbești, Curtici, Pecica, Vârfurile, Șiclău, Turnu, Vladimirescu și Mândruloc), dar și câte o acțiune în județele Timiș (la Bulgăruș) și Alba (la Valea Lupșii), prin care au fost investigați gratuit 4064 de pacienți, iar peste 300 de preșcolari și elevi din patru unități de învățământ au fost incluși în programul „Educație între studenți mediciniști și elevi, educație între egali”, aceștia beneficiind de informații medicale, igienă, alimentație și stil de viață sănătos.

În calitate de co-organizator, Asociația Studenților Mediciniști Arădeni a participat în luna Martie la a patra ediție a „Săptămânii Pământului în Arad”, unul dintre cele mai importante evenimente de protecție a mediului înconjurător din județ. De asemenea, studenții mediciniști au organizat de-a lungul anului trei concerte în diverse locații din municipiu și la care au participat peste 1000 de persoane.

Asist. univ. drd. Sebastian Popescu, președintele Asociației Studenților Mediciniști Arădeni, din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat că, Asociația Studenților Mediciniști Arădeni a organizat în luna mai, 2014, în parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, primul Congres Internațional de Medicină Dentară și a fost reprezentată prin lectori la alte șase conferințe sau congrese naționale și internaționale. Au fost organizate 2 work-shop-uri cu tematică medicală, la care au participat peste 250 de studenți și elevi ale liceelor arădene. „De asemenea, 2014 a însemnat pentru asociație primul proiect („Screening județean pentru prevenirea și depistarea precoce a afecțiunilor cardiovasculare și a diabetului”) finanțat prin fonduri nerambursabile – 6494 RON, puse la dispoziție de Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad, la care s-a adăugat și o contribuție proprie, în valoare de 4343 RON. Proiectul „Prevenția în sănătate în județul Arad”, desfășurat în colaborare cu laboratorul de analize medicale Technomed Group Arad și medici de familie din mai multe localități din județul Arad a oferit posibilitatea extinderii paletei de investigații oferite gratuit”.

Pe lângă cele două acțiuni caritabile de care au beneficiat peste 250 de persoane, în luna decembrie 2014, reprezentanţii Asociației Studenților Mediciniști Arădeni, au participat, la București, la două evenimente naționale: Gala Sănătăţii şi Gala Națională a Voluntarilor, unde pentru al patrulea an consecutiv, proiectele asociației au fost printre cele mai importante din domeniul sănătății în România.

Partenerii Asociației Studenților Mediciniști Arădeni în 2014 au fost: Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a U.V.V.G., Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Direcția de Sănătate Publică Arad, Colegiul Medicilor Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Serviciul Rutier, Technomed Group Arad, Popovici și Asociații, Atrium Mall, Galleria Arad, Activ Club, Verbiță Arad, Policlinica Vlaicu, Asociația Domus Caritatis, Asociația Studenților Informaticieni U.V.V.G., Liga Studenților U.V.V.G., ELSA Arad, Rotaract Club Arad, Rotary Arad, Roche România.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albushare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa