Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 31 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Naţionala de fotbal a României va disputa un amical cu Argentina la 14 martie 2014

Categorie stire Sport | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 11 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1152 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Naţionala de fotbal a României va disputa un amical cu Argentina la 14 martie 2014

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că România va juca un meci amical cu reprezentativa Argentinei la 14 martie 2014, subliniind că un acord în acest sens a fost semnat, iar argentinienii vor veni cu toate vedetele.


"La 14 martie 2014 avem un amical stabilit cu Argentina. Contractul e semnat, Argentina va veni cu cea mai bună echipă, cu cele mai mari vedete ale lor", a declarat Sandu, care a adăugat că prima reprezentativă va pleca în 27 ianuarie în turrneu la Malaga, unde va disputa un meci amical cu Polonia, la care vor participa doar jucători din campionatul intern. "Iar în 6 februarie avem un amical fie cu Islanda, fie cu Luxemburg, fie cu Ecuador, vom vedea", a mai spus Sandu.


 Prima reprezentativă a României trebuia să întâlnească selecţionata Argentinei la 10 august 2011, într-o partică amicală organizată pentru inaugurarea Arenei Naţionale. Amicalul a fost însă anulat de Federaţia Argentiniană de Fotbal, care a promis ulterior că va fi de acord cu reprogramarea partidei.


  În ceea ce priveşte primele pentru jucători în cazul în care echipa naţională se va califica la CM 2014, Mircea Sandu a spus: "Nu vreau să discut cu ei, ei ar trebui să ia ce le dăm. Dar o să fie satisfăcuţi de prime, să se califice ei. Jumătate din ce vine (n.r. - de la UEFA sau FIFA) pleacă spre antrenori şi jucători. Cât va fi, maxim sau minim, asta decide antrenorul".


Cristian Chivu nu va mai veni la echipa naţională, susţine Mircea Sandu: "L-au convins nişte români binevoitori care au spus că nu mai are ce să facă el la naţională dacă se urmăreşte întinerirea echipei. Şi atunci Chivu nu mai vine la echipa naţională".


Însă, Sandu a subliniat că dacă fundaşul echipei Internazionale Milano vrea să candideze la preşedinţia FRF în 2014, atunci va trebui să pregătească o strategie:  "Eu nu renunţ la funcţie, îmi închei activitatea şi nu mai candidez. Nu ştiu de Chivu, depinde de ce vrea fiecare, ce vrea Gică Popescu, Hagi, Lupescu şi Mutu. Dar dacă vrea să candideze, Chivu trebuie să îşi pregătească o strategie, un proiect, nu vii pur şi simplu şi candidezi. Una e planul sportiv şi alta e ce le propui oamenilor".


Preşedintele FRF a mai spus că Gheorghe Popescu va avea drept să candideze în 2014 la preşedinţia FRF dacă vrea, în ciuda implicării din Dosarul Transferurilor. "Sancţiunea din dosarul transferurilor este cu suspendare, nu cu executare. Dacă va fi condamnat, va fi pentru postura de agent de jucători, nu pentru că a fost într-o activitate administrativă la un club sau la federaţie", a menţionat Sandu. Oficialul federaţiei consideră că selecţionerul Emil Săndoi se confruntă cu o problemă la naţionala de tineret, subliniind că unii jucători se plafonează şi au "figuri în cap". "Loturile de juniori au anumite vârfuri, dar unii se plafonează. Şi se plafonează pentru că după ce au dat un gol presa sau cei care fac declaraţii îl evaluează pe jucător respectiv la 15 milioane şi se alege praful de el. Şi vine la naţională cu figuri în cap de nu te mai înţelegi cu el, se mai apucă şi de tutun şi de băutură. Iar la 18-19 ani sunt terminaţi. Eu am zis de Alibec, am sunat-o pe mama lui să-i spun că el îşi cumpăra ciocolată pe blat şi se îngrăşase. Şi pe mine mă certa presa atunci. Dar el n-a ajuns deocamdată şi au trecut trei ani. Se poate să se întâmple la fel şi Gabi Iancu, şi Stanciu să ajungă la fel. Da, reprezintă perspective, dar ce au făcut până acum?", a subliniat preşedintele FRF.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa