Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Giganţii de pe Wall Street se bat să vândă pe bursă 15% din Hidroelectrica

Categorie stire Stirea zilei | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 21 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 1466 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Giganţii de pe Wall Street se bat să vândă pe bursă 15% din Hidroelectrica

Americanii de la Goldman Sachs, Citi, Morgan Stanley, JP Morgan concurează pentru a vinde 15% din Hidroelectrica, ofertă care ar putea strânge între 200 şi 400 mil. euro de la investitori.

Privatizarea Hidroelectrica, printre cele mai valoroase companii rămase în portofoliul statului, a stârnit o concurenţă acerbă între marile nume ale investment banking-ului mondial.

Băncile americane Goldman Sachs, Citi, Morgan Stanley şi JP Morgan şi nemţii de la Deutsche Bank s-au aliat cu brokeri români şi au licitat ieri pentru mandatul de intermediar al ofertei Hidroelectrica.

Miza acestui mandat este extrem de ridicată, în joc fiind un comision de câteva milioane de euro pentru consorţiul câştigător, dar şi o listare de proporţiile celei avute de Romgaz, care a strâns 390 mil. euro de la investitori, în octombrie 2013. Câştigătorul ar putea fi anunţat vineri- seară.

Este pentru prima dată de la oferta secundară derulată de Petrom în vara anului 2010 când pentru o privatizare a statului s-au depus atât de multe oferte. Pentru oferta Romgaz, cea mai mare din istoria bursei de la Bucureşti,

s-au înscris trei consorţii. „Interesul mare pentru privatizarea Hidro­electrica este justificat şi de succesul pe care l-a avut listarea Romgaz. Nu­mărul mare de consorţii înscrise semnalizează că Ro­mânia are o vizibilitate tot mai mare pe radarele investitorilor străini. România ar trebui să profite de această conjunctură favorabilă, iar companiile să acceseze mai mult piaţa de capital“, a spus Lucian Isac, directorul general al firmei de brokeraj Estinvest. Listarea Hidroelectrica va avea loc prin intermediul unei oferte publice de acţiuni prin care investitorii de pe bursă vor putea cum­păra 15% din acţiunile companiei.

Această ofertă joacă un rol-cheie în promovarea pieţei locale în categoria pieţelor emergente şi atrage astfel investiţii noi de peste un miliard de euro pe bursa de la Bucureşti. Anul trecut, includerea titlurilor de stat ale României într-un indice al JP Morgan a generat o adevărată efervescenţă pe pieţele financiare, având loc o apreciere a leului şi o scădere a dobânzilor. În acest an, ar putea avea loc upgradarea ratingului de ţară din partea Standard&Poor's, eveniment care va scoate piaţa locală dintr-un con de umbră.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
ACUMA LA TV 11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta