Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 18 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Victor Ponta : Forumul Franța-Europa de sud-est, o intenție a relansării relațiilor cu o regiune cu un potențial extraordinar

Categorie stire Stirea zilei | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 11 Februarie, 2014 | Nr. accesari stire 715 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Victor Ponta : Forumul Franța-Europa de sud-est, o intenție a relansării relațiilor cu o regiune cu un potențial extraordinar

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că organizarea Forumului regional de afaceri Franța-Europa de sud-est reprezintă o intenție a Parisului de a-și relansa relațiile cu o regiune a continentului care se dezvoltă și are "un potențial extraordinar".

Ponta a salutat organizarea acestui forum la București.

"Deja, din ce în ce mai mult, forumurile regionale se țin la București. Este o mare oportunitate pe care trebuie să o folosim, să fim considerați, într-adevăr, un centru regional pentru dezvoltarea afacerilor și un model pentru restul țărilor din regiune. Sunt foarte mândru de faptul că din ce în ce mai mult se consideră că Bucureștiul e locul potrivit pentru organizarea forumurilor regionale între marile economii ale lumii și restul regiunii", a spus premierul Victor Ponta, într-un discurs susținut în cadrul forumului.

Potrivit primului-ministru, această reuniune reprezintă o oportunitate nu doar pentru companiile franceze care activează în România, nu doar pentru companiile din țara noastră, ci și pentru România, în general.

Ponta a adăugat că anul 2013 a fost unul benefic pentru România din punct de vedere economic.

"În 2014, România își dorește să continue acest trend pozitiv, să fie o societate în care măsurile legislative, dar și întregul mediu să fie pozitiv pentru dezvoltarea afacerilor, să fie o societate în care toate oportunitățile pe care le-am ratat în ultimii ani să le folosim la maxim posibil, să fie o societate care să reprezinte pentru Franța un loc în care foarte multe proiecte de succes se desfășoară", a punctat premierul.

El a subliniat totodată importanța dezvoltării economice la nivel regional, nu numai la nivel de țară.

"Îmi permit să consider că într-o lume atât de deschisă nu mai poți să vorbești doar de țara ta, trebuie să te uiți la regiunea în care te dezvolți, trebuie să te uiți și să înțelegi că nu poate fi bogăție într-o țară și sărăcie în țara de alături. Că nu poți să oferi un model de succes (...) decât dacă arăți că dezvoltarea economică, dreptatea socială, legile democratice sunt în beneficiul cetățenilor din țările care sunt în această regiune. Nu există o democrație stabilă și o societate stabilă decât acolo unde mediul de afaceri se dezvoltă", a completat Ponta.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta