Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 29 Octombrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Acţiune de plantare de pomi în comuna Vinga

Categorie stire Stiri - Vinga | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 15 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 5990 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Acţiune de plantare de pomi în comuna Vinga

Un număr de 24 elevi de la Grupul şcolar din comuna Vinga, judeţul Arad, participă joi la o acţiune organizată de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Timişoara de plantare a 50 de puieţi de tei.

Această acţiune face parte din seria de activităţi educative care au fost planificate în cadrul proiectului Elaborarea Măsurilor de Management şi Proiectarea Infrastructurii Suport pentru Promovarea Sitului Natura 2000 "Hunedoara Timişană".

Plantările se vor realiza pe domeniul public pus la dispoziţie de administraţia publică locală, în afara ariei protejate, fără impact asupra obiectivelor de conservare ale sitului.

'Activitatea debutează cu o scurtă prezentare privind implementarea proiectului şi o descriere a Sitului Natura 2000 ROSPA 0047 "Hunedoara Timişană", urmată de acţiunea de plantare a puieţi de tei. La finalul acţiunii, participanţii vor fi răsplătiţi cu materiale promoţionale şi de conştientizare, realizate în cadrul proiectului', a declarat Mihai Dănut Cepeha, director executiv al ARPM Timişoara.

Potrivit acestuia, prin organizarea unor activităţi specifice de ecologizare, ateliere de lucru, plantări, concursuri şi drumeţii, se vor forma tineri cu o altfel de percepţie despre atitudine, voluntariat şi necesitatea protejării mediului înconjurător.

Proiectul în valoare totală de 1.787.835 lei este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu şi cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, se desfăşoară pe o perioadă de 33 de luni, principalul obiectiv fiind conservarea biodiversităţii şi a patrimoniului natural al sitului Natura 2000 "Hunedoara Timişană", prin realizarea unei strategii de management durabil şi realizarea infrastructurii suport pentru promovarea ariei protejate, cu implicarea şi conştientizarea factorului uman.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa