Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 15 Septembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Acţiune de plantare de pomi în comuna Vinga

Categorie stire Stiri - Vinga | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 15 Noiembrie, 2012 | Nr. accesari stire 4176 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Acţiune de plantare de pomi în comuna Vinga

Un număr de 24 elevi de la Grupul şcolar din comuna Vinga, judeţul Arad, participă joi la o acţiune organizată de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Timişoara de plantare a 50 de puieţi de tei.

Această acţiune face parte din seria de activităţi educative care au fost planificate în cadrul proiectului Elaborarea Măsurilor de Management şi Proiectarea Infrastructurii Suport pentru Promovarea Sitului Natura 2000 "Hunedoara Timişană".

Plantările se vor realiza pe domeniul public pus la dispoziţie de administraţia publică locală, în afara ariei protejate, fără impact asupra obiectivelor de conservare ale sitului.

'Activitatea debutează cu o scurtă prezentare privind implementarea proiectului şi o descriere a Sitului Natura 2000 ROSPA 0047 "Hunedoara Timişană", urmată de acţiunea de plantare a puieţi de tei. La finalul acţiunii, participanţii vor fi răsplătiţi cu materiale promoţionale şi de conştientizare, realizate în cadrul proiectului', a declarat Mihai Dănut Cepeha, director executiv al ARPM Timişoara.

Potrivit acestuia, prin organizarea unor activităţi specifice de ecologizare, ateliere de lucru, plantări, concursuri şi drumeţii, se vor forma tineri cu o altfel de percepţie despre atitudine, voluntariat şi necesitatea protejării mediului înconjurător.

Proiectul în valoare totală de 1.787.835 lei este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu şi cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, se desfăşoară pe o perioadă de 33 de luni, principalul obiectiv fiind conservarea biodiversităţii şi a patrimoniului natural al sitului Natura 2000 "Hunedoara Timişană", prin realizarea unei strategii de management durabil şi realizarea infrastructurii suport pentru promovarea ariei protejate, cu implicarea şi conştientizarea factorului uman.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa