Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 01 Decembrie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Primarul Ioan Negrei a reuşit redresarea economică a Primăriei Vinga

Categorie stire Stiri - Vinga | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 01 August, 2013 | Nr. accesari stire 1597 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Primarul Ioan Negrei a reuşit redresarea economică
a Primăriei Vinga

După numai un an de mandat, Ioan Negrei, primarul comunei Vinga, a reuşit să rezolve una dintre cele mai stringente probleme ale comunei: datoriile de 2.300.000 de lei, rămase de pe vremea vechii administraţii.

Aflat la primul mandat, primarul a declarat că situaţia comunei s-a dovedit mult mai grea decât s-a estimat iniţial. „S-a constatat că Primăria comunei Vinga avea o datorie de aproximativ 2.300.000 lei (23 miliarde lei vechi). Această datorie cuprindea facturi fiscale neachitate începând cu anul 2010, emise pentru  achiziţii de bunuri, lucrări şi prestări de servicii.  La finele anului 2011, Curtea de Conturi a constatat – în urma controlului efectuat – deficienţe şi nereguli în activitatea financiar-contabilă, dispunând mai apoi o serie de măsuri, care, din păcate, nu au fost luate. În prezent, s-a reuşit achitarea acestor datorii, atât prin contractarea unui credit de la Trezorerie, cu rambursare în 5 ani și cu 5% dobândă, cât şi din bugetul local al comunei Vinga”, a spus Ioan Negrei.

De asemenea, administraţia locală s-a străduit să găsească cele mai bune soluţii pentru o gospodărire judicioasă a banilor, reuşind astfel să se realizeze următoarele obiective: pietruirea a 4 km de străzi în localităţile Mailat, Mănăştur şi Vinga, achiziţionarea unei centrale termice la şcoala din localitatea Mănăştur şi modernizarea aleilor şi a spaţiilor verzi din Vinga.

În perioada următoare vor începe lucrările de reparare şi întreţinere a drumul DC 98 Vinga – Mailat, pe porțiunea Mănăștur – Mailat. Deoarece este o zonă agricolă importantă, pământurile de aici fiind extrem de roditoare, drumul DC 98 este  intens circulat. De asemenea, datorită iazului din Mailat unde foarte mulți arădeni și timișoreni vin la pescuit, traficul pe DC 98 creşte semnificativ la sfârșitul săptămânii. Cele 36 ha de luciu de apă ale iazului sunt în administrarea Primăriei, aducând bani la bugetul local. Şi aici se vor face unele îmbunătățiri  în viitorul apropiat.

„Totodată, la mijlocul lunii august, vom accesa fonduri europene cu ajutorul Grupului de Acţiune Locală Lunca Mureşului de Jos, ai cărui membri suntem. Cu aceste fonduri vom achiziţiona utilaje şi echipamente necesare  pentru efectuarea diverselor  lucrări sau cu care se va interveni în diferite situaţii”, a declarat primarul Ioan Negrei.

De asemenea, a amenţionat acesta, la reţeaua de canalizare vor continua lucrările până la finalizarea lor şi, ulterior, va începe branşarea abonaţilor din localitatea Vinga.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa