Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 29 Noiembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII EMISIUNE TV:

Sunetul Artei

Întrucât sunt o studentă la ,, istoria artelor’’, artele implicând o infinitate de forme şi manifestări, nu mă pot exprima decât prin ceea ce mă străduiesc să dobândesc cu tot devotamentul. Însăşi profesorii minunaţii pe care îi am , m-au învăţat în nenumărate rânduri că ARTA E IN TOTUL ŞI TOTUL E ARTĂ, arta fiind adesea limitată de mulţi oameni poate necunoscători în profunzime, la o pictură, sculptură, partitură sau pergament.

Însă cine o cercetează cu pasiune si răbdare, îşi dă seama că o mâncare gătită bine e artă (poate chiar între timp ce contemplezi un Theodor Aman şi asculţi o baladă de demult…), sau o îmbrăcăminte superbă, ce va fii expusă la cele mai importante prezentări de modă, e infăptuită de mână unui artist, chiar tu inşusi în natură bucurţându-te de o floare şi de un fluture , care din tot universul îşi alege să se odihnească  pentru o clipă tocmai pe umărul tău, dacă uneori voi devia de la o idee de artă limitată la una mult mai infinită, OAMENI BUNI nu bat câmpii cu graţie, E ARTA. Deoarece ARTA E UN STIL DE VIATĂ, si nu doar câteva obiecte plastice precum o partitură sau o pictură,  E EMOŢIA INFINITĂ PE CARE O DĂRUIE SPECTATORULUI, IAR CULTURA E O ALEGERE, E OPŢIUNEA DE A TRĂI ÎN RAFINAMENT ŞI FRUMOS, TOT CEEA CE E MINUNAT PENTRU SUFLET AR FI FRUMOS SĂ TRANSMITEM ARTA ÎN TOATE ÎNĂLŢIMIILE EI FĂRĂ A NE LIMITA CLIŞEELOR IMPUSE DE SOCIETATE. Avem nevoie să ne lăsăm sufletele incălzite de înălţimiile artei şi intelectele înfrumuseţate de cultura ce compune viaţa, ARTA VIEŢII fiind cea mai preţioasă, cea care se dobândeşte plătind un preţ: TIMPUL NEPIERITOR PENTRU UNIVERS DAR EFEMER PENTRU NOI, FIECARE AVÂND CÂTE CEVA DE SPUS, FIECARE TREBUIND SĂ SEMNEZE O CONDICĂ…IUBIND CREATORUL, IUBIM CREATUL.

De a traspune artistic oamenii aflaţii înaintea noastră, prezentând sufletul lor cald, iubitor si simţitor, demostrând că arta e totul şi totul e artă şi totodată de a-i opri pe iubiţi noştri telespectatori din frenezia vieţii invitându-i la o ceaşca de cafea, băutură nelipsită din viaţa aproape a fiecăruia dintre noi, DECONECTÂNDU-SE DE STRESUL VIEŢII COTIDIENE SI CONECTÂNDU-SE LA FRUMUSEŢE, ÎNŢELEGÂND CĂ SE MERITĂ SĂ TRĂIEŞTI ÎNDRĂGOSTIT DE VIATĂ.

Ne intâlnim la o cească de cafea, pentru a creea ambientul de care avem nevoie ca să ne simţim confortabil, turnând in vieţiile noastre O PICĂTURĂ DIN ARTĂ CU VALOARE ESTETICĂ, folosind RETORICA, ARTA DE A VORBI FRUMOS. Încercăm să ne înţelegem pe noi ca şi fiinţe creatoare, cele ce dăm viaţă artei, cunoscându-ne firea, vom ştii percepţia noastră în ceea ce priveşte ARTA, CULTURA, FRUMOSUL, DEOARECE SUNTEM NOI CEI CARE CREEAM ARTA.

La fiecare intâlnire la o CEASCĂ CU ARTĂ, incercăm să dezbatem diverse subiecte culturale, apropiindu-ne cu o curiozitate distinsă de tot ceea ce inseamnă ,,FRUMOS’’, ,,CULTURĂ’’, ,,ARTĂ’’… pe scurt spus de hrana suflească de care avem nevoie pentru a colora viaţa, ce uneori pare MONOCROMĂ, DEOARECE NU EXISTĂ DOAR ALB SI NEGRU, CI PE PÂNZA CE NE ALCĂTUIEŞTE DESTINUL EXISTĂ O INFINITATE DE CULORI, dăruindu-ne astfel voinţa de a ne parcurge drumul, bucurându-ne de fiecare clipă. Vom vorbi despre pictură, sculptură, musică, design, artă culinara, însa mi-aş dori din tot sufletul să putem vorbi şi despre recenzia unui film plăcut sau despre o carte de poezii incântătoare, dar şi despre hobby-uri minunate ce merita cultivate…iar uneori voi devia pentru ca ideea ce mi-a fost trasmisă e mult mai abundentă. Din această abundenţă vreau să vă insuflu si vouă, pentru că ştiu că VIAŢA E MULT MAI MULT DECÂT PERCEPEM, că IMAGINAŢIA E UN DAR CE UNEORI NE FACE REALITATEA MAI SUPORTABILĂ, şi că AVEM NEVOIE SĂ NE DESCHIDEM SUFLETELE SI MINŢIILE ÎNSPRE TOT MAI MULT, FARĂ A ACCEPTA STANDARDE IMPUSE, UNIVERSUL NU E SINGURA NOASTRA LIMITA.

Voi invita oamenii de excepţie, oameni cu realizări deosebite, OAMENI DIN DIVERSE DOMENII, E MINUNAT ATAT TIMP CÂT PROMOVAM FRUMOSUL ŞI CULTURA. Artişti, profesori, studenţii la diverse Universităţii prestigioase de pe tărâmul nostru sau plecaţii din tară, ambele categorii cu scopul de a-şi îmbogaţi bagajul cultural, designeri, arhitecţii, sportivi, persoane din arta culinară… si lista ar putea continua la infinit, CU FIINŢE ŞI FIINŢE CU ACELEAŞ VALORI, SENSIBILE SI RAFINATE, CE AU UN MESAJ PROFUND DE TRANSMIS, deoarece NE SCRIEM NOI POVESTEA, MERITĂ SĂ NARĂM ŞI ALTORA LUCRURI PARADIZIACE.

EUROSILVER ARAD
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
Arhiva Video - Baricada TV
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta