Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 23 Iulie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Europarlamentar Iosif Matula : Nobelul, dedicat cetățenilor Europei

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 13 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 2347 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Europarlamentar Iosif Matula : Nobelul, dedicat cetățenilor Europei

În 12 decembrie, membrii Parlamentului European, reuniţi la Strasbourg, au dedicat Premiul Nobel pentru Pace câștigat de UE tuturor cetăţenilor europeni. În cadrul ceremoniei desfășurate în sala de plen de la Strasbourg, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso au prezentat în fața deputaţilor europeni şi tinerilor invitaţi special la eveniment însemnătatea deosebită a acestui premiu.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso şi reprezentantul preşedinţiei cipriote a Consiliului UE, Andreas Mavroyiannis, au oferit simbolic Premiul Nobel pentru Pace de anul acesta invitaţilor care au reprezentat popoarele Europei. „Avem pace graţie UE”, a spus preşedintele Schulz în cadrul discursului din plen. Practic, Parlamentul European a asociat toţi cetăţenii europeni cu Premiul, în calitate de laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace.

„Nu există loc mai potrivit pentru Premiul Nobel pentru Pace decât în mijlocul reprezentanţilor aleşi ai cetăţenilor europeni”, a spus preşedintele Martin Schulz după ce a salutat toţi participanţii, printre care şi 10 tineri selectaţi în cadrul unei competiţii pe reţeaua de socializare Facebook.

„Astăzi, să fii european este parte a unui întreg construit din valori şi principii şi bazat pe demnitate umană, libertate şi justiţie”, a spus în cadrul ceremoniei preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso.

Uniunea Europeană a primit Premiul Nobel pentru Pace în semn de reconoaştere a contribuţiei sale, pe parcursul a peste şase decenii, la promovarea păcii, reconcilierii, democraţiei şi drepturilor omului în Europa.

„Am asistat la o ceremonie emoţionantă, care m-a făcut să mă simt mândru că sunt român şi că reprezint România în forurile europene. Premiul Nobel aparţine tuturor cetăţenilor europeni deoarece sunt convins că fiecare dintre noi a contribuit, într-un fel sau altul, la o Europă pașnică, unită și solidară”, a declarat europarlamentarul Iosif Matula, la finalul ceremoniei.

Cabinet europarlamentar Iosif Matula                    share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta