Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 01 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Europarlamentar Iosif Matula : Nobelul, dedicat cetățenilor Europei

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 13 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 2148 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Europarlamentar Iosif Matula : Nobelul, dedicat cetățenilor Europei

În 12 decembrie, membrii Parlamentului European, reuniţi la Strasbourg, au dedicat Premiul Nobel pentru Pace câștigat de UE tuturor cetăţenilor europeni. În cadrul ceremoniei desfășurate în sala de plen de la Strasbourg, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso au prezentat în fața deputaţilor europeni şi tinerilor invitaţi special la eveniment însemnătatea deosebită a acestui premiu.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso şi reprezentantul preşedinţiei cipriote a Consiliului UE, Andreas Mavroyiannis, au oferit simbolic Premiul Nobel pentru Pace de anul acesta invitaţilor care au reprezentat popoarele Europei. „Avem pace graţie UE”, a spus preşedintele Schulz în cadrul discursului din plen. Practic, Parlamentul European a asociat toţi cetăţenii europeni cu Premiul, în calitate de laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace.

„Nu există loc mai potrivit pentru Premiul Nobel pentru Pace decât în mijlocul reprezentanţilor aleşi ai cetăţenilor europeni”, a spus preşedintele Martin Schulz după ce a salutat toţi participanţii, printre care şi 10 tineri selectaţi în cadrul unei competiţii pe reţeaua de socializare Facebook.

„Astăzi, să fii european este parte a unui întreg construit din valori şi principii şi bazat pe demnitate umană, libertate şi justiţie”, a spus în cadrul ceremoniei preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso.

Uniunea Europeană a primit Premiul Nobel pentru Pace în semn de reconoaştere a contribuţiei sale, pe parcursul a peste şase decenii, la promovarea păcii, reconcilierii, democraţiei şi drepturilor omului în Europa.

„Am asistat la o ceremonie emoţionantă, care m-a făcut să mă simt mândru că sunt român şi că reprezint România în forurile europene. Premiul Nobel aparţine tuturor cetăţenilor europeni deoarece sunt convins că fiecare dintre noi a contribuit, într-un fel sau altul, la o Europă pașnică, unită și solidară”, a declarat europarlamentarul Iosif Matula, la finalul ceremoniei.

Cabinet europarlamentar Iosif Matula                    share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta