Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 29 Noiembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Comemorarea eroului martir Tóth Sandor

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 21 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 2350 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Comemorarea eroului martir Tóth Sandor

Viceprimarul municipiului Arad, dl.Levente Bognar și revoluționarul arădean Valentin Voicilă, au participat joi 20 decembrie 2012, în orașul ungar Hodmezovasarhely la comemorarea lui Toth Sandor, erou-martir al Revoluției din 1989. La ceremonie au mai participat, alături de membrii familiei și oficialitățile din Hodmezovasarhely, un grup de elevi și profesori ai școlii gimnaziale "Aurel Vlaicu" din Arad, școală care derulează un parteneriat cu gimanziul "Nemeth Laszlo" din Hodmezovasarhely.

Parteneriatul dintre cele două școi, susținut cu fonduri europene în cadrul programului de cooperare transfrontalieră HURo 2007-2013 este intitulat "Împreună pe calea cunoașterii" și promovează în rândul tinerei generații valorile comune și cunoașterea reciprocă. În februarie 2013 în cadrul acestui proiect va fi organizat la Arad un festival intercultural în cadrul căruia se va acorda distincția "Toth Sandor" cu scopul de a promova idealurile civice, generozitatea și fraternitatea.

Cetățeanul maghiar Toth  Sandor a participat ca voluntar la una din primele misiuni umanitare și de solidaritate cu poporul român, după fuga lui Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989. El a venit din Ungaria la Arad în noaptea de 22/ 23 decembrie 1989, cu un transport de ajutoare și a fost împușcat mortal la volanul camionului. Pe malul Mureșului, în aproiere de locul unde și-a pierdut viața Toth Sandor, a fost ridicată o troiță unde în fiecare an au loc ceremonii de comemorare la care participă oficialități din Arad și Hodmezovasarhely. Toth Sandor, alături de ceilalți 23 de eroi-martiri arădeni ai Revoluției din 1989, a primit post-mortem titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Arad.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta