Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 03 August, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Justiţie funcţională - garanţia credibilităţii României

Categorie stire Editorial | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 21 Noiembrie, 2014 | Nr. accesari stire 3688 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Justiţie funcţională - garanţia credibilităţii României

       Fără îndoială, pentru a avea o politică externă şi o imagine bine articulată în exterior, o ţară are nevoie de o politică internă coerentă: fie că vorbim de consecvenţă în abordarea unor proiecte strategice - educaţie, sănătate, energie -, fie că ne referim la predictibilitatea măsurilor din sectorul fiscal. La acestea am adăuga, pentru a avea o abordare aproape exhaustivă, şi domeniul justiţiei. Acesta reprezintă şi în cazul României o componentă fundamentală, cu atât mai mult cu cât ţara noastră a cunoscut fenomenul de mare corupţie.

      Nu –i poţi cere cuiva să vină să investească în România dacă nu-i asiguri şanse corecte în competiţia economică şi predictibilitate legislativă. În ultima perioadă, România a primit numeroase semnale , de la cele mai importante cancelarii occidentale, în care s-a subliniat importanţa funcţionării actului de justiţie, ca o premisă a statului de drept şi a dezvoltării economice.

    Din perspectiva instrumentării marilor dosare de corupţie, recentul interviu  acordat de Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA, pentru ziare.com, este extrem de relevant. Kovesi subliniază că DNA -ul va continua să acţioneze în acelaşi ritm  cu care ne-a obişnuit în ultimul timp. Referitor la instrumentarea dosarului Microsoft, Kovesi a precizat că ancheta a fost una românească, DNA beneficiind  de colaborarea Serviciului Român de Informaţii, care este principalul partener în ceea ce priveşte furnizarea de informaţii legate de faptele de corupţie.

    Trebuie să remarcăm faptul că, aşa cum arăta şi procurorul-şef al DNA, în ultimul timp a crescut semnificativ încrederea populaţiei în instituţiile abilitate să desfăşoare lupta cu corupţia la nivel înalt.  Doar într-o ţară unde justiţia îşi poate desfăşura nestingherită activitatea şi nimeni nu este mai presus de lege, celelalte domenii ale societăţii pot funcţiona la parametrii optimi. Este ceea ce îşi doreşte orice cetăţean corect şi responsabil pentru ţara şi comunitatea în care trăieşte.

Antoniu Martinshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa