Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 22 Iunie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Dan Diaconescu: „Băsescu vrea închiderea OTV“

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 11 Aprilie, 2012 | Nr. accesari stire 3224 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Dan Diaconescu: „Băsescu vrea închiderea OTV“

Dan Diaconescu, patronul OTV continuă lupta cu Consiliului Naţional al Audiovizualului şi i-a acuzat pe membrii autorităţii că lucrează la comanda lui Traian Băsescu şi că vor, cu orice preţ, să-i închidă postul.

„Cei din CNA sunt doar nişte slugi ale lui Traian Băsescu şi vom încerca să facem tot ce putem ca moţiunea din Parlament de după Paşte să treacă şi să urgentăm suspendarea lui Băsescu, cu orice mijloace. Băsescu, până acum, m-a arestat, mi-a închis postul. Acum, să vedem în cât timp reuşesc să-i scurtez mandatul şi să trec şi eu la arestarea sa“, a declarat Dan Diaconescu pentru „Adevărul“.

Patronul OTV mai spune că e o luptă care pe care între el şi preşedintele ţării şi că va sprijini coaliţia USL ca să-l dea jos din funcţie. De asemenea, adaugă că autoritatea de reglementare a audiovizualului a încălcat toate legile când i-a înjumătăţit licenţa postului, pentru că firma lui era în insolvenţă şi că membrii CNA ar fi trebuit să facă demersuri speciale, să participe la „masa credală“ şi să stea de vorbă cu administratorul judiciar.

Mai mult, Dan Diaconescu insistă pe faptul că preşedintele ţării a comandat cât mai rapid închiderea postului.

„Băsescu i-a rugat pe domnii Jucan şi Onisei să închidă mult mai repede OTV, faţă de 28 septembrie, când era anunţat. Vrea închiderea postului mult înainte de alegeri pentru că vede sondajele şi-şi dă seama ce se-ntâmplă“, a mai spus Diaconescu.

Marţi seara, în emisiunea de după decizia CNA, Dan Diaconescu a rămas consecvent şi a afişat mesajul „OTV a fost interzis astăzi de Traian Băsescu din motive politice“.

OTV mai poate funcţiona doar până la 4 iulie, după ce  Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, pentru a doua oară, înjumătăţirea licenţei postului. Membrii CNA au aplicat, marţi, cea mai dură sancţiune care putea fi dată în baza încălcării normelor privind publicitatea politică. Potrivit articolului 139 din Codul Audiovizualului, „publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie

Propunerea a fost făcută de Ioan Onisei, vicepreşedinte al Consiliului, care a mai avut în vedere nerespectarea art. 3 din Legea Audiovizualului şi încălcarea prevederilor cu privire la protecţia minorilor.

„Cel mai grav este faptul că în demersurile lui Diaconescu sunt aduşi copii minori. Statul de drept nu este respectat, copiii sunt băgaţi în faţă, oamenii sunt manipulaţi", a pledat, marţi, Valentin Jucan, membru CNA.

Raportul de monitorizare în baza căruia a fost dată pedeapsa a început la 29 martie, la doar două zile după sancţiunea precedentă şi s-a încheiat la 8 aprilie. În actul ce se întinde pe 48 de pagini, au fost analizate emisiunile în care Diaconescu le explica telespectatorilor cum să pună ştampila pe Partidul Poporului. Totodată, raportul a inclus şi textele de pe ecran, de tipul „Traian Băsescu a băgat în insolvenţă OTV, după ce i-a înjumătăţit licenţa", „OTV, televiziune interzisă de Băsescu!", „Credeţi că ascensiunea lui DD poate fi oprită?" sau „mâine, Dan Diaconescu vine în Buzău". Ultimul este unul dintre numeroasele mesaje prin care Diaconescu anunţă localităţile din turneul său naţional.

(sursa : Adevarul)share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa