Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 23 Iunie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Victor Ponta : Nu există nicio intenţie de limitare a independenţei CCR

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 04 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 7896 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Victor Ponta : Nu există nicio intenţie de limitare a independenţei CCR

Premierul Victor Ponta a dat asigurări, miercuri, în şedinţa de guvern, că nu există şi nu va exista vreo intenţie a Puterii de schimbare sau limitare a independenţei judecătorilor Curţii Constituţionale a României (CCR), urmând să fie retrase şi orice sesizări la adresa acestora.

"Ieri (n.r. marţi) a fost o acţiune politică de dezinformare atât a partenerilor noştri europeni, cât şi a opiniei publice vizavi de o activitate - n-am înţeles dacă era a Parlamentului sau a Guvernului - de schimbare sau de limitare a independenţei judecătorilor de la Curtea Constituţională. Nu a existat şi nu va exista niciun fel de act normativ prin care să fie schimbaţi judecătorii de la Curtea Constituţională, există nişte prevederi constituţionale pe care le respectăm, şi nici vreo intenţie de a le afecta independenţa instituţională", a spus Ponta.

În context, premierul a subliniat că Guvernul asigură funcţionarea tuturor instituţiilor statului, stabilitatea şi regimul constituţional.

"De asemenea, dau un mesaj foarte clar de asigurare a funcţionării tuturor instituţiilor statului. Eu prin instituţie înţeleg instituţie, ci nu persoane, pentru că persoanele se schimbă şi nu se întâmplă nimic rău cu instituţiile dacă persoanele se schimbă, dar instituţiile trebuie să funcţioneze şi este obligaţia Guvernului de a asigura buna funcţionare a tuturor instituţiilor statului, stabilitatea şi regimul constituţional al acestora", a afirmat Ponta, în şedinţa de guvern.

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, l-a informat pe premier că orice sesizare la adresa judecătorilor Curţii Constituţionale va fi retrasă, pentru a risipi îndoielile partenerilor europeni.

"De altfel, tocmai pentru a întări acest mesaj foarte clar şi pentru a risipi orice fel de îndoieli ale partenerilor noştri europeni, domnul ministru al Justiţiei mi-a propus astăzi şi mi-a comunicat faptul că orice fel de sesizări referitoare la persoanele care ocupă funcţiile de judecători la Curtea Constituţională vor fi retrase, pentru a nu mai lăsa loc de interpretare. Curtea Constituţională şi judecătorii săi sunt independenţi şi doresc să-şi desfăşoare activitatea independent", a subliniat şeful Executivului.

În context, el a menţionat că Guvernul discută miercuri măsuri pentru întârirea justiţiei, în perspectiva raportului din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare instituit de Comisia Europeană asupra justiţiei din România.

"Am văzut o anumită confuzie despre justiţie, care sigur e altceva decât Curtea Constituţională. Vă anunţ că şi astăzi din partea Ministerului Justiţiei avem propuneri de întărire a bunei funcţionări a sistemului de justiţie, tocmai în ideea în care raportul privind MCV care va fi dat publicităţii de către Comisia Europeană în această lună este esenţial pentru buna funcţionare a noastră ca ţară", a mai afirmat Victor Ponta.

El a menţionat că Guvernul asigură stabilitatea şi predictibilitatea actului administrativ fără să se implice în disputele politice.

"Avem obligaţia şi asta vă cer tuturor să asigurăm stabilitate şi predictibilitatea actului administrativ. Evident, există bătălii politice între preşedintele ţării şi Parlament sau în interiorul Parlamentului. Guvernul, după cum aţi văzut şi ieri, nu s-a implicat, nici eu personal nu am fost acolo, tocmai pentru a încerca să nu intervenim în ceea ce până la urmă sunt proceduri parlamentare", a mai afirmat Ponta.

De asemenea, el a respins "orice încercare", inclusiv din partea preşedintelui Traian Băsescu, de implicare a Guvernului într-un conflict parlamentar.

"În numele dumneavoastră, am anunţat foarte clar că resping orice încercare a oricărei forţe politice, inclusiv din partea preşedintelui României de a implica Guvernul într-un conflict parlamentar care nu ne priveşte. Noi ne supunem deciziilor Parlamentului, dar nu ne implicăm în aceste conflicte", le-a spus premierul miniştrilor.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa