Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 22 Ianuarie, 2025
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Merişoarele te apără de infecţii

Categorie stire Generale | Autor stire Lit | Data publicare Luni, 03 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 4365 ori | Comentarii stire 0 comentarii

 Merişoarele te apără de infecţii

Merisorul, originar din America de Sud, este un arbust nu mai inalt de 20 de cm, cu fructe mici si rosii, bogate in zaharuri, acizi, citric si lactic, proteine, vitamine, dar si uleiuri si saruri minerale, care au darul de a intari imunitatea, au efecte antiinfectioase si protejeaza rinichii.


Merisorul creste si la noi, in zona de munte, si rezista la conditii meteo dintre cele mai vitrege si, daca-i consumi fructele si frunzele vei deveni si tu la fel de puternic si vei face fata fara probleme vitregiei vremurilor de iarna.


Fructele de merisor se administreaza ca atare, proaspete sau uscate, sub forma de decoct din frunze, suc ori tinctura. Fructele proaspete de merisor se gasesc la plafar sau magazinele de produse naturiste si pot fi consummate ca o gustare, dar nu mai mult decat poti lua intr-o mana deoarece au cam multe calorii. Fructele de merisor contin proteine, minerale si vitaminele A, B1, B2, B3, C, E.


Decoctul din frunze de merisor se prepara turnand un pahar de apa rece peste doua linguri de frunze uscate si maruntite. Dupa o ora, amestecul se strecoara si lichidul se lasa la o parte. Frunzele ramase se fierb timp de un sfert de ora intr-o suta de ml de apa, se strecoara si se amesteca ambele lichide.


Daca e nevoie, se completeaza cat sa fie un pahar de ceai din care se ia cate o lingurita la fiecare trei ore. Efectul astringent recomanda ca acest ceai sa se bea in caz de hemoroizi sau diaree.


Tinctura de merisor previne infectiile urinare, trateaza afectiunile respiratorii si,
la nevoie, are efect dezinfectant al cavitatii bucale. Tinctura de merisor se prepara din frunze de merisor care se recolteaza in august si septembrie.


Peste 20 de grame de frunze se toarna o suta de grame de alcool alimentar, votca sau tuica facuta in gospodarie si vasul, sticla sau borcan, se tine, timp de zece zile, langa o sursa de caldura, agitandu-se zilnic. Apoi, se strecoara si se pastreaza la rece in sticle mici, de culoare inchisa.


Tinctura de merisor se recomanda in afectiuni renale, infectii urinare, cistite, reumatism, guta, diaree, cate o lingurita, de trei ori pe zi, diluata in putina apa. Tinctura poate fi folosita timp de doi ani de la data la care au fost culese frunzele.


Specialistii spun ca se poate prepara, in acelasi fel, tinctura si din fructe de merisor, 40 de grame de fructe la suta de grame de alcool. Din combinatia de tinctura de frunze si tinctura de fructe se poate obtine un extract complex, cu calitati terapeutice deosebite.


Sucul din fructe proaspete de merisor este antioxidant si poate fi folosit, cu success, in curele de slabire, cu conditia sa-l prepari acasa pentru ca numai asa poti fi sigur de ceea ce consumi.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta