Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 01 Decembrie, 2023
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Risc ridicat de cancer la prostată la bărbaţii care consumă câte o băutură răcoritoare carbogazoasă zilnic (studiu)

Categorie stire Generale | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 04 Decembrie, 2012 | Nr. accesari stire 2141 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Risc ridicat de cancer la prostată la bărbaţii care consumă câte o băutură răcoritoare carbogazoasă zilnic (studiu)

Bărbaţii care consumă echivalentul unei sticle mici de băuturi răcoritoare carbogazoase sunt supuşi unui risc mai mare de cancer la prostată, relevă un studiu medical suedez făcut public luni şi citat de AFP.


"Printre bărbaţii care consumă multe băuturi răcoritoare carbogazoase sau alte băuturi care conţine zahăr adăugat, am constatat un risc de cancer la prostată mai mare cu circa 40%", a explicat, pentru AFP, Isabel Drake, doctorandă în medicină şi co-autoare a studiului.


Analiza, care urmează să apară în următoarea ediţie a American Journal of Clinical Nutrition, se bazează pe datele obţinute din monitorizarea a peste 8.000 de bărbaţi din regiunea Malmo (sudul Suediei), cu vârste între 45 şi 73 de ani, timp de 15 ani în medie. Autorii studiului au analizat în detaliu alimentele şi băuturile consumate de bărbaţi.


Cei care au consumat câte o sticlă mică (33 ml) de băuturi răcoritoare carbogazoase au avut în final un risc cu 40% mai ridicat de a dezvolta forme grave de cancer la prostată, care necesită tratament.


Totodată, cei care au avut un regim alimentar bogat în orez şi paste au avut cu 31% la multe şanse de a dezvolta doar forme benigne, permiţând deseori tratarea. Acest risc a fost cu 38% mai ridicat pentru cei care au consumat cantităţi mari de zahăr la micul dejun, potrivit cercetării.


Studii anterioare au arătat că chinezii şi japonezii care trăiesc în SUA, cea mai mare ţară consumatoare de băuturi răcoritoare carbogazoase din lume, dezvoltă într-o proporţie mai mare forme de cancer la prostată decât conaţionalii lor rămaşi în ţările de origine.


O cercetare aprofundată privind reacţia la diferite regimuri alimentare în funcţie de bagajul genetic ar face posibilă 'adaptarea recomandărilor în termeni de alimentaţie şi de băuturi pentru anumite grupuri cu riscuri ridicate', a afirmat Isabel Drake.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta