Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 23 Iunie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Contabila şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Capitală, arestată pentru peste 400 de fapte de delapidare şi fals

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 23 Ianuarie, 2013 | Nr. accesari stire 1229 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Contabila şefă a Spitalului

Contabila şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Capitală, Anişoara Bărbulescu, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile de magistraţii Judecătoriei Sectorului 3, fiind acuzată de peste 400 de fapte de delapidare, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au cerut instanţei arestarea preventivă a Anişoarei Bărbulescu, pentru delapidare (103 fapte), fals material în înscrisuri oficiale (156 de fapte) şi uz de fals (156 de fapte), se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Ministerului Public.

Magistraţii Judecătoriei Sector 3 Bucureşti au admis, marţi cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele inculpatei.

Decizia poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că în perioada ianuarie-septembrie 2012, în calitate de contabil şef în cadrul Biroului financiar contabil al unui spital din Bucureşti, Anişoara Bărbulescu şi-ar fi însuşit din veniturile instituţiei, în mod repetat, suma de 672.416 lei, prin două modalităţi.

Astfel, Anişoara Bărbulescu nu ar fi depus integral sumele de bani care i-au fost predate de casier, împreună cu foile de vărsământ aferente, spre a fi depuse la trezorerie în contul spitalului şi ar fi ridicat sume de bani din contul instituţiei, în baza unor file CEC, depunând ulterior fie sume mai mici, fie nedepunând suma ridicată.

"Carnetul de cecuri al spitalului era păstrat de inculpată, aceasta fiind singura persoană care completa filele CEC", au precizat procurorii Parchetului instanţei supreme în documentul citat.

Imediat după ce spitalul a început verificările în acest caz, Anişoara Bărbulescu a înstrăinat toate bunurile imobile pe care le deţinea, respectiv două terenuri şi două apartamente, "îngreunând astfel posibilităţile de recuperare a prejudiciului", au mai arătat procurorii.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Anişoara Bărbulescu este contabila şefă a Spitalului "Victor Babeş" din Capitală.

sursa : Mediafaxshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa