Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 22 Iunie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Apple pierde pentru prima dată în faţa Samsung

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 05 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 1194 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Apple pierde pentru prima dată în faţa Samsung

Apple a înregistrat prima înfrângere în faţa Samsung într-un caz legat de patente judecat în SUA, iar decizia ar putea însemna interdicţia importurilor pe piaţa americană pentru unele dispozitive mai vechi ale companiei americane, inclusiv iPhone 4.

Comisia Internaţională pentru Comerţ din SUA vizează iPhone 4 şi iPad 2 3G, la vânzare prin reţele operate de AT&T, T-Mobile US şi doi operatori regionali, potrivit Bloomberg.

Apple şi Samsung au în derulare zeci de procese pe patru continente, în încercarea de a obţine o cotă mai mare pe piaţa mondială a smartphone-urilor, de 293,9 miliarde de dolari anual. Fiecare din cei doi producători are acum la activ o victorie în SUA. Având în vedere că mai sunt de rezolvat numeroase litigii, victoria Samsung nu va aduce cele două părţi mai aproape de o înţelegere, a declarat Will Stofega, conducătorul unui program de cercetare la IDC.

"A ajuns atât de urât, încât nu cred că vor ajunge la o înţelegere. Ambele companii au foarte mulţi bani şi generează profitui mari. Nu e ca şi cum ar trebui să-şi facă griji în privinţa facturilor cu avocaţii", a spus el.

Interdicţia de import împotriva unor produse Apple trebuie să fie analizată şi de preşedintele SUA, Barack Obama. Preşedintele o poate respinge, însă astfel de decizii sunt luate foarte rar. Apple poate vinde în continuare cele două dispozitive pe perioada de 60 de zile în care este analizată hotărârea Comisiei.

"Suntem dezamăgiţi în urma inversării unei decizii anterioare de către Comisie şi intenţionăm să facem apel. Decizia nu are niciun impact ptrivind disponibilitatea produselor Apple în SUA", a spus un purtător de cuvânt al Apple.

Comisia Internaţională pentru Comerţ din SUA va publica o decizie finală în cazul Apple împotriva Samsung în august.

Apple a câştigat anul trecut despăgubiri de 1 miliard de dolari de la Samsung, însă valoarea acestora a fost redusă ulterior la 600 de milioane de dolari. Un juriu american a decis că unele dispozitive ale Samsung copiază caracteristici unice iPhoe şi iPad.

Cele două companii se vor judeca într-un nou proces pentru o parte a daunelor acordate anul trecut Apple, în timp ce un alt proces, vizând modele mai noi ale ambilor producători, este programat anul următor.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa