Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 23 Iunie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Atacurile cibernetice împotriva telefoanelor mobile au crescut cu peste 600%.

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 27 Iunie, 2013 | Nr. accesari stire 741 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Atacurile cibernetice împotriva telefoanelor mobile au crescut cu peste 600%.

Utilizatorii de smartphone-uri nu sunt la adăpost de piraţii informatici, care şi-au multiplicat atacurile împotriva telefoanelor mobile în acest an, folosind ca arme de la simpla escrocherie comercială până la spionajul industrial, anunţă un studiu apărut miercuri.

În perioada martie 2012-martie 2013, numărul programelor suspecte introduse în telefoanele conectate la Internet a crescut cu 614%, a calculat Juniper, cu sediul în Silicon Valley, în California (vest).

Juniper arată în studiul său că sistemul de operare Android, produs de Google, este cel mai expus acestor atacuri informatice, în proporţie de 92%.

Acest fapt se explică prin dominaţia mondială a sistemului de operare Android în sector, unde ocupă aproximativ trei sferturi din piaţă. Dar, apreciază Karim Toubba, de la Juniper, este un semn că sistemul de operare "Android nu are un sistem cu filtru de securitate riguros", chiar dacă notează că "toate sistemele de operare au propriile vulnerabilităţi".

Primul tip de atacuri constă în mesaje comerciale trimise pentru a propune un serviciu fals, prin care se cere o plată modică, de 10 sau 50 de cenţi, de exemplu. În general, utilizatorii conştientizează atacul abia după ce observă câţiva cenţi în plus pe factură.

Atacurile cibernetice "pot să nu lase urme", explică Toubba, fiindcă numerele utilizate sunt închise imediat după încasarea banilor în doar câteva zile. Adeseori, aceasta se prezintă sub forma unui SMS sau unor email-uri care propun actualizarea unui program sau unei aplicaţii.

Studiul relevă că majoritatea atacurilor sunt iniţiate din Rusia sau China.

Juniper observă, de asemenea, dezvoltarea unor atacuri mai sofisticate, precum piratarea unor date ale companiilor sau guvernamentale.

"Ei (piraţii) pot utiliza aparatul ca un dispozitiv de recunoaştere înainte să meargă mai departe în reţeaua unei întreprinderi", explică Toubba, notând că numeroşi salariaţi au acces la serverul de la serviciu prin intermediul telefonului personal.

Juniper afirmă că a observat "mai multe atacuri (împotriva smartphone-urilor) putând fi utilizate pentru a fura informaţii sensibile de la întreprinderi sau pentru a lansa o infiltrare mai largă". O tendinţă infracţională care ar trebui să crească în mod "exponenţial în anii viitori", avertizează raportul.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa