Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 23 Iunie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

România se află pe locul doi în lume la numărul de computere infectate cu virusi informatici

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 05 Septembrie, 2013 | Nr. accesari stire 948 ori | Comentarii stire 0 comentarii

România se află pe locul doi în lume la numărul de computere infectate cu virusi informatici

România se află pe locul doi în lume, după India, în ceea ce priveşte numărul de computere infectate cu viruşi informatici, se arată într-un comunicat al Bitdefender, care citează datele QuickScan, scaner-ul de securitate al companiei ce identifică ameninţările informatice active prin verificarea zonelor critice din computere.

Potrivit sursei citate, cel mai mare număr de computere infectate sunt în India (rată de infecţie de 14,48%), România (11,55%), Statele Unite ale Americii (5,43%) şi Franţa (7,47%). Statisticile reflectă doar infecţiile pe computere care rulează deja o soluţie de securitate - plătită sau gratuită.

În lume, potrivit documentului, cel puţin unu din zece computere echipate cu o soluţie antivirus este infectat cu viruşi.

'Testul realizat în prima jumătate a anului arată că în medie 11,6% dintre computerele scanate cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicaţia pentru desktop - 60-Second Virus Scanner - sunt infectate cu cel puţin un tip de software periculos. Studiul mai arată că dispozitivele infectate rulează o varietate de sisteme de operare, de la versiuni vechi de Windows, ce nu mai pot fi actualizate (precum Windows 2000, ce şi-a încheiat ciclul de viaţă în iulie 2010) până la Windows 8 - cea mai recentă versiune a sistemului de operare al Microsoft', se arată în document.

Potrivit acestuia, numărul de infecţii găsite pe fiecare platformă este proporţional cu cota de piaţă a fiecărei ediţii de Windows.

''În mai puţin de 10 ani cantitatea de software periculos a crescut de la infecţii sporadice la mai mult de 145 de milioane de ameninţări cunoscute, o rată de 40.000 de viruşi pe zi. Acest lucru pune o presiune uriaşă pe soluţiile antivirus şi creşte probabilitatea unor infecţii în cazul în care antivirusul şi sistemul de operare nu sunt actualizate regulat. Din acest motiv o a doua opinie, obţinută printr-o scanare online, ar putea identifica incidentele de securitate înainte de a produce efecte asupra utilizatorului'', a declarat Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Datele arată că 9,28% dintre computerele ce rulează Windows 2000 sunt infectate.

'Windows XP, ce îşi va încheia ciclul de viaţă anul viitor în aprilie, este încă folosit masiv şi are o rată de infecţie de 12,8% dintre sistemele scanate. Trecând la sistemele noi de operare ale Microsoft, 11,47% dintre computerele ce rulează Windows 7 şi o altă soluţie de securitate au fost găsite infectate. În contrast, pe numai 4,59% dintre maşinile cu Windows 8 au fost găsiţi viruşi', arată Bitdefender.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa