Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 22 Iunie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mantle si sub Linux

Categorie stire Generale | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 20 Iunie, 2014 | Nr. accesari stire 2943 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Mantle si sub Linux

Cand AMD a lansat placa video Radeon R9 290X cu arhitectura Graphics Core Next 1.1, a introdus si un nou limbaj de programare grafic, denumit Mantle, care scade gradul de abstractizare si permite o mult mai buna utilizare a resurselor GPU-ului, degrevand CPU-ul. Si sporul de performanta oferit a fost substantial.

Si chiar daca adoptia acestui limbaj este poate mai lenta decat si-ar dori multi, el a reusit sa reformeze putin domeniul. Cel mai important prin accelerarea dezvoltarii viitorului DirectX 12, care in mare va face acelasi lucru, insa indiferent de GPU. Iar daca limbajul celor de la Microsoft va avea performante mai bune sau cel putin egale, ar putea incheia povestea Mantle inainte ca aceasta sa inceapa cu adevarat.

linux Mantle si sub LinuxSi pentru a se asigura ca asa ceva nu se va intampla, AMD vrea sa-si aduca limbajul grafic si sub Linux, unde DirectX nu o sa ajunga niciodata. Stim ca jocurile si Linux-ul nu prea se impaca, insa din 2015 aceasta situatie s-ar putea schimba radical. Pentru ca anul viitor Valve va lansa sistemele SteamBox, PC-uri cu sistem de operare Steam OS derivat de Linux, gandite special pentru gaming.

Iar daca va exista Mantle pe Steam OS, si va fi suportat de suficiente jocuri, este destul de probabil ca majoritatea configuratiilor acestor calculatoare sa includa un GPU de la AMD. Mai mult, asta ar creste adoptia si in lumea Windows-ului, pentru ca un joc programat in Mantle pentru Linux va merge fara modificari si in Windows daca exista un GPU si driver compatibil. Deci chiar daca suntem siguri ca nimeni nu va lansa jocuri fara varianta DirectX, Linux va ajuta la mentinerea si evoluarea acestui sistem de programare de la AMD.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa