Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 19 Mai, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Nanoparticule din aur, folosite pentru a depista cu ochiul liber HIV şi cancerul de prostată

Categorie stire INCENDIAR | Autor stire Lit | Data publicare Marti, 30 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 921 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Nanoparticule din aur, folosite pentru a depista cu ochiul liber HIV şi cancerul de prostată

Cercetătorii britanici au pus la punct un test bazat pe nanoparticule din aur care permite depistarea cu ochiul liber a primelor stadii ale unei maladii sau ale unei infecţii, precum cancerul de prostată sau HIV.


Acest detector, alcătuit din particule infime din aur, depuse pe o bază din plastic, permite analizarea serului conţinut în sângele pacientului.


Dacă acest ser conţine markerii biologici distinctivi ai unei boli, precum p24, asociat infectării cu virusul care declanşează SIDA, şi antigenul prostatic specific (PSA) ce serveşte diagnosticării cancerului de prostată, nanoparticulele din aur reacţionează, oferind o nuanţă albastră caracteristică acestei soluţii ce este analizată de detector. În absenţa acestor markeri, particulele se separă, pentru a forma bule de mici dimensiuni, care oferă soluţiei o coloratură roşcată.


Potrivit inventatorilor săi, acest prototip de test medical este de 10 ori mai sensibil decât precedentele şi de 10 ori mai ieftin de fabricat, fapt pentru care ţările defavorizate ar putea fi interesate de noul test.


"Testul este conceput pe suporturi din plastic de unică folosinţă şi nu cere folosirea de echipamente costisitoare, întrucât prezenţa moleculei căutate poate fi detectată cu o simplă privire, cu ochiul liber", a declarat Molly Stevens de la Imperial College din Londra.


Sensibilitatea lui ridicată permite acestui test să detecteze primele stadii ale unei infecţii sau ale unei maladii, în cazurile în care metodele actuale dau greş, oferind astfel şanse mai mari de tratament, de exemplu bolnavilor seropozitivi.


"Este vital ca aceşti pacienţi să fie testaţi periodic, pentru a evalua succesul terapiilor antiretrovirale şi pentru a depista noile cazuri de infecţii", subliniază Roberto de la Rica, coautor al studiului, publicat duminică în revista ştiinţifică Nature Nanotechnology.


În schimb, detectorul nu furnizează informaţii despre concentraţia acelor markeri biologici vizaţi.


"Testul răspunde prin «da» sau «nu». El nu spune cu exactitate câţi markeri există în sânge, ci doar faptul că ei sunt prezenţi, chiar şi în concentraţii foarte mici", a explicat Molly Stevens.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa