Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 18 Mai, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Pecicanii au sărbătorit în weekend „Ziua Porcuşorului” (Galerie Foto)

Categorie stire Stiri - Pecica | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 20 August, 2012 | Nr. accesari stire 7084 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Pecicanii au sărbătorit în weekend „Ziua Porcuşorului” (Galerie Foto)

 Pentru oraşul Pecica, data de sâmbătă,  18 august, a însemnat mai mult decât o simplă zi liberă. Adulţii, dar şi copiii s-au bucurat împreună de spectacole de muzică, dans şi teatru, puse la cale de catre Parcul Natural Lunca Mureşului şi „Club Rotary Cetate Arad”, cu ocazia sărbătorii „Ziua Porcuşorului”.

Pentru cei mici, distracţia a început la ora 16.00 cu Alaiul Porcuşorului, care i-a antrenat pe prichindei să danseze şi să se joace împreună, continuând cu „Scufiţa Roşie altfel”, un spectacol de teatru interactiv, prezentat de actorii Teatrului Naţional din Timişoara. Programul pentru copiii s-a încheiat cu o tombolă, iar 20 de norocoşi au plecat acasă cu pachete consistente de dulciuri.

Programul pentru adulţi a început la ora 18.00 şi a adus pe scenă dansuri maghiare  cu „Păstrătorii tradiţiei” din Turnu şi dans modern cu trupa locală „Forever”, urmate de un concert de muzică uşoară cu Ricardo din Portugalia, care a interpretat coveruri după hituri internaţionale. Seara a continuat cu dansuri româneşti  cu „Junii Nădlacului” şi dansuri slovace cu „Ansamblul Salaşan” din Nădlac.

Pe tot parcursul zilei, voia bună a fost asigurată de intervenţiile glumeţe ale Porcuşorului, care a dansat cu adulţii şi s-a jucat şi fotografiat cu cei mici, asigurându-se că toată lumea pleacă acasă cu zâmbetul pe buze.

"Ziua Porcuşorului" este un eveniment ce se desfăşoară în cadrul proiectului "Elaborarea studiilor preliminare măsurilor de management conservativ al Parcului Natural Lunca Mureşului", Programul Operaţional Sectorial “Mediu” 2007-2013, proiect cofinanţat din Fondul  European de Dezvoltare Regională. Acesta urmăreşte creşterea gradului de conştientizare al populaţiei în ceea ce priveşte speciile protejate din Lunca Mureşului, fiind organizate în acest sens evenimente tematice anuale.

Seria evenimentelor dedicate speciilor protejate din Lunca Mureşului a debutat în 2010 cu Ziua Ciocănitorii la Sânnicolau Mare şi a continuat anul trecut cu Ziua Vidrei, urmând ca anul următor să se încheie prin Ziua Libelulei, festivitate dedicată speciilor de insecte din aria protejată.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
ACUMA LA TV 12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta