Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 24 Iunie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

JO 2012: O ceremonie de deschidere mergând până la rădăcinile identităţii britanice

Categorie stire Sport | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 27 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 894 ori | Comentarii stire 0 comentarii

JO 2012: O ceremonie de deschidere mergând până la rădăcinile identităţii britanice

Stadionul olimpic din Londra va fi, începând de vineri, de la ora 23,00, ora României, centrul lumii, când aici va fi dată lovitura de începere oficială a Jocurilor, în cadrul unei ceremonii de deschidere cu un ritm ridicat, inspirată de rădăcinile identităţii britanice.

Plasată sub egida reginei, defăşurându-se în faţa a 20 de şefi de stat şi de guvern, ca şi a unor personalităţi precum Michelle Obama, Brad Pitt sau Prinţul William şi soţia sa Kate, superproducţia lui Danny Boyle nu va admite nicio ratare. Presiunea asupra spectacolului va fi, practic, planetară, cu peste un miliard de persoane aşteptate în faţa ecranelor proprii, pentru a primi rodul imaginaţiei realizatorului, de mai multe ori premiat cu Oscar, după filmul "Slumdog Milionarul".

Va fi foarte dificil să rivalizezi cu extravaganţele de la Beijing de acum patru ani, cu un buget cvasi-nelimitat. Cu 27 milioane de lire (34,5 milioane de euro) în buzunar, Boyle, 55 de ani, a alcătuit tablouri inspirate din piesa lui William Shakespeare, "Furtuna".

Văzând repetiţiile generale, luni şi miercuri, "Insulele minunilor" (Isles of Wonder) vor crea un univers oniric, unde referinţele la cultura britanică vor fi omniprezente. Iar publicul va fi pus la contribuţie în mod activ, contribuind la un tempo ridicat, într-un tot care lasă partea cea mai importantă ambianţei muzicale.

Potrivit lui Stephen Daldry, director de creaţie a ceremoniei, spectacolul va aduce un omagiu "bogatei moşteniri, diversităţii, energiei inventive, spritului şi creativităţii, care defineşte cu adevărat insulele britanice. Este o călătorie care va celebra ceea ce suntem, ceea ce am fost şi ceea ce vrem să fim".

Organizatorii nu au încetat să ceară celor iniţiaţi să păstreze cu sfinţenie secretul asupra derulării exacte a celor trei ore de ceremonie, la care vor participa circa 10.000 figuranţi, faţă de 15.000 la Beijing, totul încheindu-se cu defilarea sportivilor.

Totuşi, câteva detalii scăpate, în mod de-a dreptul savant de câteva luni, sunt ştiute. Un prim start pentru cei 80.000 de spectatori de la stadionul din Stratford, în estul londonez, va fi dat la ora locală 20,12....altfel spus 2012 (22,12 la Bucureşti), înainte ca televiziunile să preia antena, pentru debutul oficial al festivităţilor.

Legenda fotbalului englez, David Beckham, ar urma să-şi facă apariţia, ca şi un celebru agent secret imaginat. Infirmiere de la National Health Service - serviciul de sănătate publică - vor pătrunde, de asemenea, în scenă, alături, potrivit presei, zeci de Mary Poppins venind din cer. În aşteptarea isprăvilor sportive, peluza stadionului va fi, mai întâi, transformată în peisaj bucolic, cu pajişti, vaci, oi, grădini şi fermieri lucrând pământul. Dar liniştea decorului va fi înşelătoare...

Misterul este, totuşi, total cu privire la identitatea ultimului purtător al flăcării, ca şi în ce priveşte amplasarea acesteia, care va arde până pe 12 august, înainte de a pleca spre Atena, înaintea unei călătorii în Brazilia, pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa