Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 24 Iunie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Marele maestru Balog Imre din nou învingător la Arad

Categorie stire Sport | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 06 August, 2012 | Nr. accesari stire 2676 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Marele maestru Balog Imre din nou învingător la Arad

Marele maestru maghiar Imre Balog a repetat performanța reușită anul trecut la Arad PAB Romania Openreușind să câștige din nou turneul deși ediția din acest an a fost de un nivel mult mai ridicat, având la start mai multi jucători de valoare. Tânărul șahist (21 de ani) a încheiat turneul fără înfrângere cu 7,5 puncte din 9 runde, dovedind un real spirit combativ, terminând singur pe primul loc și de această dată, profitând de remiza rapidă de la masa a doua între francezul Battaglini și marele meastru Andrei Murariu. Rezultatul consemnat însă la masa a doua i-a fost suficient francezului pentru a obține cu 7 puncte locul doi în timp ce românul a căzut pe locul patru. Premiile mari oferite au făcut ca ultima rundă să consemneze partide spectaculoase cu multe partide decise. Podiumul  a fost completat de maestrul internațional islandez Dagur Arngrimsson care a reușit o victorie cu piesele negre în ultima rundă în fața tânărului mare maestru Cristian Chirilă. Victoria în ultima rundă a marelui maestru Szabo Gergely în fața multiplei campioane naționale Corina Peptan i-a permis acestuia să termine în top 5, rezultat care nu i-a pus însă în pericol Corinei primul loc în clasamentul feminin.

Cei mai buni arădeni au fost Rujan Rodel (Sah Club Vados) cu 6 puncte si Kelly Ladislau (CS Universitatea Arad) cu 5,5 puncte.

De subliniat că au fost acordate și multe si substanțiale premii amatorilor, in functie de ratingul internațional al acestora.

Cele două competiții destinate copiilor reunite sub denumirea Galleria Open si care s-au desfașurat în centrul comercial cu același nume au avut și ele o evoluție interesantă cu mulți copii arădeni în lupta pentru medalii.

La 8 ani, s-a impus talentata jucătoare din Ungaria Majoros Rozsa care a terminat turneul neînvinsă cu maximum de puncte. Locurile următoare la fete au fost ocupate de Popa Roxana (Clubul de Șah Giroc) și Mercuția Miriam (Sah Club Vados). La băieți primul loc a fost ocupat de tânăra speranță a șahului arădean, Balaban – Voia Alexandru (Sah Club Vados) cu 8 puncte și o singură înfrângere la jucătoarea maghiară într-o partidă în care a lăsat victoria să-i scape printre degete. Podiumul la băieți a fost completat de  Lazăr Nicolae (Sah Club Vados) și Arsinoaia Ioan (Mediator Giarmata Vii).

În turneul copiilor sub 12 ani, au fost oferite premii la două secțiuni, sub 10 ani, respectiv sub 12 ani. Deși au jucat în același turneu, cei mici de 10 ani au dominat competiția, ocupând în final primele patru locuri in clasamentul general. Astfel, la băieți 10 ani primele locuri au fost ocupate de Angheluș Alin (Unio Satu Mare), David Bogdan (Sah Club Vados) si Paraschiv Paul (Clubul de Sah Giroc). La fete, cele mai bune s-au dovedit a fi Șodincă Iulia (Sah Club Vados), Paraschiv Petronela (Clubul de Sah Giroc) și Stoiu Anca (Sah Club Vados).

La băieții mari, de 12 ani, pe primele locuri s-au clasat trei reprezentanți ai clubului local Vados: Bălăceanu David, Patruț Sergiu și Vass Razvan. In clasamentul fetelor de aceeași vârstă s-a impus Szijarto Andreea (CSS 1 Timisoara), podiumul fiind completat de Moldovan Tania (CSM Cluj Napoca) și Mihăilescu Anna (Sah Club Vados).

În final, putem spune că nu numai numărul celor participanți la festival – aproape 300, ci și valoarea ridicată a jucătorilor au făcut ca Aradul să se impună ca un loc de referință în peisajului șahului românesc. Au făcut posibil acest lucru Primăria municipiului Arad, Consiliul județean Arad, PAB România, Galleria Arad, Opel, ARED, Universitatea de Vest Vasile Goldiș,, Rainfall, Sardori, La Fantana, cărora organizatorii le multumesc pentru sprijinul și încrederea acordată.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa