Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 26 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad deschide anul academic 2014-2015

Categorie stire Actualitati | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 29 Septembrie, 2014 | Nr. accesari stire 1939 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad deschide anul academic 2014-2015

Calitate şi excelenţă în activitatea didactică şi cercetarea ştiinţifică

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, rector fondator, a subliniat, în cadrul conferinţei de presă organizată, vineri 26.09.2014, la Centrul Academic de Conferinţe, că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad deschide astăzi, 29.09.2014, anul academic 2014-2015, cu o serie de manifestări didactice şi ştiinţifice. „Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” este pregătită pentru un nou an universitar şi un învăţământ axat pe studenţi, cu o curriculă modernă. Am dezvoltat baza didactico materială pentru învăţământul practic de medicină – biologie şi continuăm şcolarizarea studenţilor străini în spiritul deschiderii şi internaţionalizării învăţământului din cadrul  universităţii noastre”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a transmis în numele conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi a Senatului universitar, celor peste 800 de cadre didactice ale Universităţii, mulţumiri pentru activitatea depusă în cei 24 de ani de existenţă. „Intrăm în cel de-al 25-lea an al existenţei Universităţii noastre şi doresc să evidenţiez că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a pregătit, în cei 24 de ani de activitate, peste 60.000 de studenţi, masteranzi, doctoranzi, fără ajutor din partea statului, pe forţe proprii. Cea mai mare realizare a noastră este că ne-am adus contribuţia la întărirea forţei de muncă pe plan economic, social şi ştiinţific. Am pregătit mulţi cercetători, avem multe lucrări ştiinţifice, care sunt aplicate în viaţă, iar absolvenţii noştri ALUMNI sunt încadraţi în proporţie de 70% în locuri de muncă stabile şi ne fac cinste”.

Centrul de screening oncologic mamar

Prof. univ. dr Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a subliniat: „Pentru noul an academic avem o serie de proiecte de realizat. În noul an academic, pe baza proiectelor pe care le avem, va lua fiinţă un Centru de screening oncologic mamar, aflat pe strada Cocorilor în zona UTA. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în calitate de partener principal în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii pentru screening mamografic regulat în Hódmezovásárhely, Szentes şi Arad” (HURO/1101/189/2.4.1) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, a încheiat cu succes implementarea proiectului, prin achiziţionarea tuturor echipamentelor necesare desfăşurării screeningului cancerului mamar: mamograf digital de ultimă generaţie, ecograf doppler, scanner şi un sistem de server (PACS), care permite stocarea şi schimbul de informaţii digitale între partenerii de proiect. Centru debutează sub conducerea d-lui. dr. Szekely, unde dorim să asigurăm starea de sănătate a populaţiei din această parte a României şi din partea de est a Ungariei, fiind un proiect realizat în parteneriat cu partea maghiară. Avem în plan finalizarea demersurilor efectuate pentru o universitate transnaţională cu un partener din Ungaria cu care s-a semnat deja protocolul de colaborare”.

Cooperare transfrontalieră

„La Complexul Universitar Macea, prin prezenţa părţii maghiare de la Universitatea Corvinus din Budapesta şi a Arboretumului Szarvas, am realizat, zilele trecute, un Stagiu de training pentru studenți în cadrul Proiectului HURO/1101/119/1.3.1 Pro - Plants „Cooperare transfrontalieră pentru protejarea și promovarea diversității plantelor”. Jumătate din studenții participanți au fost din toate colțurile lumii, cum ar fi Mexic, Olanda, Polonia, Brazilia, Turcia, Mexic. A fost amenajat în întregime pavilionul de vânătoare, s-a introdus apă şi canalizare şi s-au amenajat laboratoare de studiu pentru realizarea unei bănci de gene, în domeniul patrimoniului vegetal. Începând cu noul an academic, la Centrul Transfrontalier şi de Cercetări în Gerontologie de la Nădab, va funcţiona Centru de pregătire al personalului specializat în probleme de geriatrie, realizat cu Academia „Auxila” din Asslar, care va pregăti personal medical pentru a lucra în Germania. Universitatea noastră, care este o universitate comunitară susţine, în continuare, echipa campioană de baschet feminin, echipa de fotbal UTA şi autorităţile locale în demersurile care le realizează pentru binele Aradului şi a zonei”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Conferinţa Academică Internaţională - Magna Charta Universitatum, organizată de Universitatea din Uppsala (Suedia)

O delegaţie a Universităţii de Vest Vasile Goldiş a participat, între 17 şi 19 septembrie 2014, la Conferinţa Academică Internaţională cu tema Magna Charta Universitatum, organizată de celebra Universitate din Uppsala (Suedia), care a avut ca sintagmă principală „Integritatea universitară în beneficiul societăţii”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a precizat că, „la această reuniune, unică în felul ei, au participat 120 de universităţi de pe întreg mapamondul, care a constituit un bun prilej ca rectorii şi preşedinţii de universităţi, alături de alte personalităţi ştiinţifice, să dezbată statutul actual al Magna Charta Universitatum - organism academic pe a cărui principii se bazează conducerea universităţilor la ora actuală.

Dezbaterile care s-au desfăşurat în plen şi pe sesiuni de atelier au fost susţinute de personalităţi ale învăţământului european şi din întreaga lume. De exemplu, sesiunea intitulată „Integritate în peisajele universitare schimbătoare” a analizat relaţia dintre problemele de integritate şi diversele contexte politice şi sociale, modul cum se schimbă accepţia integrităţii academice odată cu apariţia unor noi structuri interesate şi a unor cerinţe sociale din ce în ce mai complexe asupra universităţilor”.

Evaluare instituţională

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, a mai precizat că „Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” va fi evaluată, în acest an, de către ARACIS, dar şi de Institutul de la Freiburg, care va face o evaluare internaţională a Universităţii pentru Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară. Este prima evaluare internaţională realizată, de acest fel, în România. Am avut curajul să abordăm această evaluare, unde am depus dosarele încă din vară. Sperăm să avem parte de o evaluare corectă în urma căreia să reiasă valoarea învăţământului academic practicat la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad”.

În ceea ce priveşte învăţământul nonuniversitar, prevăzut în Ordonanţa 49, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat: „Universitatea noastră este deschisă la o cooperare cu Ministerul Educaţiei pentru organizarea acestor colegii pentru cei care nu au bacalaureat, însă în spiritul noilor prevederi şi a noii metodologii a ministerului. Primim candidaţi fără bacalaureat, dar şcolarizaţi în sistemul şcolii postliceale şi nu în sistemul academic aşa cum s-a crezut. Nu vom introduce absolvenţi fără bacalaureat în cadrul Universităţii noastre”.

Biroul de presă al UVVG

Daniel Albu



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta